Subscriu-te

Èxit de la gira de concerts a Itàlia i Àustria del Cor de Cambra de la FCEC

El Cor de Cambra de la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals) acaba de tornar d’Àustria, on ha actuat amb molt d’èxit en el marc de l’aplec internacional Adifolk, que enguany ha tingut lloc a la ciutat de Villach, al bundesland de Caríntia.

El dia 17 de juny el Cor va actuar, sota la direcció de Montserrat Ríos i Daniel Mestre, a l’església de Sankt Jakob, compartint concert amb el Prades Cor i el cor local Alpen Adria, amb qui van cantar les darreres obres del concert, El rossinyol i Bist du nit bei mir del compositor de natural de Villach, Stefan Gerdej. El concert es va cloure amb el cant d’Els segadors.

Van assistir-hi diverses personalitats, entre les quals Carles Puigdemont, que també acudí, amb la delegada de la Generalitat a l’Europa Central, Krystyna Schreiber, a la missa que va tenir lloc l’endemà a la mateixa església, on el Cor de Cambra de la FCEC acompanyà la litúrgia amb música del Llibre vermell de Montserrat i de Joan Cererols, Pau Casals, Bernat Vivancos, Carles Prat i que finalitzà amb el Virolai.

Dos dies abans el Cor va actuar a la ciutat italiana de Gorizia, on va oferir un concert a l’auditori d’aquesta localitat propera a Eslovènia. El públic, amb una notable presència de la comunitat eslovena d’aquesta localitat de gran tradició coral, acollí molt bé totes les obres, que abastaven vuit-cents anys de música a Catalunya, des de l’edat mitjana fins als nostres dies. Com a bis van oferir la cançó eslovena Lipa, sota la direcció del mestre Zdravko Klanjscek, reconegut director coral de la ciutat, que fou molt aplaudida. Tant els mitjans de comunicació com el públic assistent van lloar la interpretació de totes les obres del concert i molt especialment la darrera cançó eslovena.

Anteriorment, els cantaires i directors van ser rebuts per les autoritats en diversos actes protocol·laris a l’Ajuntament de Gorizia –ciutat que ha estat recentment escollida Capital Europea de la Cultura per al 2025– i a la plaça Transalpina, on hi ha la frontera italoeslovena i el darrer mur enderrocat a Europa el 2004, on foren rebuts per l’alcalde de la ciutat eslovena de Nova Gorica i on es posà de manifest la complicitat i germanor entre els catalans i eslovens que assistiren a l’acte.

El Cor de Cambra de la FCEC està format per una vintena de cantaires de cors d’arreu del país i té la voluntat de difondre arreu el patrimoni coral català de totes les èpoques i especialment dels compositors actuals. Es va estrenar l’agost del 2022 al Palacete dos Condes de Monte Reais de Lisboa, seu de la Federació Internacional de Música Coral, i ha actuat al Festival Adifolk d’Elvas (Portugal), a Igualada, Barcelona i a Castellbell i el Vilar, amb motiu del centenari de Francesc Vila. Les properes actuacions seran el 4 de juliol a l’església del Pi en el marc del Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona i el 29 d’octubre a Balsareny.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter