Subscriu-te

Curs Internacional de Música de Cervera 2014

Imatge d’un dels cursos de l’any passat
Imatge d’un dels cursos de l’any passat

Al Festival de Música de Cervera s’estrenarà una obra de Xavier Pagès.

Fins al dia 30 de juny estaran obertes les inscripcions per a la 34a edició del Curs Internacional de Música de Cervera que tindrà lloc a la capital de la Segarra del 20 al 27 de juliol. El Curs és una iniciativa de la Càtedra Cervera-Emili Pujol, que també organitza el Festival Internacional de Música i la Fira de Lutiers que tindran lloc en paral·lel al Curs.

El Curs –un dels més veterans i considerat dels més prestigiosos de l’Estat espanyol– inclou diverses tipologies de cursos, als quals es poden apuntar els alumnes interessats a incrementar el seu nivell musical. Així doncs, es poden inscriure al mestratge de dotze instruments diferents (de corda, vent o piano), música de cambra i música simfònica. En anys anteriors, la Càtedra ha comptat amb alumnes inscrits de països com Alemanya, Itàlia, Xile, el Japó o Corea, a part dels catalans i de la resta de l’Estat.

Enguany el Curs disposa de 21 professors d’alt nivell i procedència diversa, tots ells experts en el seu àmbit. Entre molts d’altres, es pot destacar Arnau Tomàs, violoncel·lista del Quartet Casals, o Anna Puig, viola formada al Conservatori de Cervera i que en aquests moments és membre de la Mahler Chamber Orchestra de Berlín. També hi haurà, entre el professorat, la violinista Helena Satué i la pianista Alba Ventura, dues joves catalanes amb projecció internacional. A més, s’hi afegeixen Emili Cantor, que en aquests moments és considerat un dels millors pedagogs europeus en l’ensenyament de la viola, la violinista Olga Aleshinski i el trompetista Pep Anton Casado, solistes de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Per la seva banda, el Festival de Música oferirà set concerts. L’iniciarà l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per seu titular, Alfons Reverté, amb un programa d’obres de Granados, Serra i Xostakóvitx. Seguirà un concert en format de festa popular amb la Bellpuig Cobla, la Colla Sardanista Jovencells i els Geganters de Cervera, amb la proposta “1714. Música i danses tradicionals per al Tricentenari”, amb obres d’Elies, Garreta, Serra, Vilà Gandol, Morera i Toldrà; i el grup Barcelona Gospel Messengers, dirigit per Ramon Escalé.

Xavier Pagès. © Miquel Perales
Xavier Pagès. © Miquel Perales

La resta de concerts seran protagonitzats per professors i alumnes del Curs. En un del quals s’estrenarà el poema simfònic per a narrador i orquestra de cambra El sometent (“1714. Música per al Tricentenari”) de Xavier Pagès, a càrrec de professors del Curs; completaran el programa obres de Massià, Bonet, Taverna-Bech, Guzman, Bagué i Pagès.

Finalment, l’11a Fira de Lutiers serà el 22 de juliol i reunirà André Alegre, Anna Andreu i Gerard Díaz, Lluís Clapers, Guillem Gecubí, Antonio Manjón, Jordi Pinto, Àlex Canals, Jordi Térmens, Ignasi Flo, Mercè Solé, Montse Solé, Juan Santiago i María Cecilia, Jaume Bosser, Xavier Vidal, Eduard Bosque, Marçal Serradesanferm, i Manolo Germán.

Per a més informació i inscripcions al Curs: www.catedracervera.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter