Subscriu-te

Deu anys sense Victoria de los Ángeles

© Premsa Sant Cugat
© Premsa Sant Cugat

Una exposició i diverses activitats recorden Victoria de los Ángeles en el desè aniversari del seu decés, produït el gener de 2005.

Des del 29 de gener l’Escola de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat acull l’exposició “Només Victòria”, que ha organitzat juntament amb la Fundació Victoria de los Ángeles, i que se suma a una sèrie d’activitats que tindran lloc al llarg del 2015 amb motiu del desè aniversari de la defunció de la soprano. (#10deVictòria)

L’exposició “Només Victòria” s’acosta a la dona i l’artista,  a la mare i la mestra i a la seva vida i carrera artística. Es tracta d’una exposició en què la principal protagonista és la mirada de Victoria de los Ángeles a través d’uns ulls que expressen totes aquestes facetes de la cantant barcelonina i tots els seus sentiments.

Coincidint amb l’aniversari s’han organitzat tot un seguit d’activitats que tindran lloc al llarg de l’any per de recordar-ne la figura i preservar-ne el llegat i la memòria.

Moment de la inauguració de l’exposició “Només Victòria”. © Premsa Sant Cugat
Moment de la inauguració de l’exposició “Només Victòria”. © Premsa Sant Cugat

El 28 de febrer, a les 18 h, a l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, Miguel Lerín oferirà una xerrada amb el títol “Victoria de los Ángeles y la ópera”, mentre que el 29 de març hi haurà un taula rodona amb aperitiu a la mateixa escola, per parlar sobre la vida de la cantant. Els músics Lluís i Gerard Claret, Albert Guinovart, Antoni Ros Marbà, Manuel García Morante, i amb Mònica Pagès com a moderadora, dedicaran un col·loqui el 12 d’abril a la “Victoria companya”. El 23 de setembre serà Ofèlia Sala qui, acompanyada de Ramon Gener, dedicarà una xerrada a parlar de la mestra de cant. Aquestes activitats es complementen amb el cicle de conferències que acollirà el CaixaForum properament i una videoconferència que tindrà lloc al Conservatori de San Francisco.

A més, l’ESMUC es vincula a la figura de la insigne cantant amb el màster de lied que imparteix, i es duran a terme altres iniciatives, com la col·laboració amb “Òpera en ruta” amb el Districte de Sarrià-Sant Gervasi. Hi haurà concerts, com el del 16 de maig a l’Auditori Pau Casals del Vendrell o un concert al claustre del monestir de Sant Cugat del Vallès. Finalment, del 20 al 28 de novembre s’esdevindrà la tercera edició del festival de lied Life Victoria al Recinte Modernista de Sant Pau. La mezzosoprano canària Nancy Fabiola Herrera oferirà un concert al desembre per clausurar l’any #10deVictoria pertanyent al cicle Lucero Nuestro.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter