Subscriu-te

El 13è San Miguel Mas i Mas Festival omple l’agost de música a Barcelona

 

Festival_Mas_i_Mas_cartell_OK_OK

Fins fa pocs anys l’agost a Barcelona era un desert de propostes musicals, i els turistes, però també els locals, tenien poques opcions per gaudir de les nits d’estiu barcelonines al compàs de música en directe. Però a poc a poc la convocatòria estival de la Fundació Mas i Mas s’ha fet seu el terreny musical de la ciutat de Barcelona al llarg del mes d’agost, tot oferint una programació diversa i propera enfocada tant al públic estranger de pas per la ciutat com també, i sobretot, al públic local, que cada cop més diversifica les vacances en altres períodes de l’any o bé decideix passar-les en una Barcelona tan o més lúdica que la resta de l’any.

Així doncs, el San Miguel Mas i Mas Festival ofereix una programació diversa i generosa en propostes, amb prop de 300 actuacions entre el 28 de juliol i l’1 de setembre, en escenaris tan diversos com el Palau de la Música Catalana, Born Centre Cultural, Jamboree Jazz Club, Tarantos i Moog, als quals enguany s’afegeix, com a novetat, el Reial Cercle Artístic.

Festival_Mas_i_Mas_miles-tribut-big-band

Entre les propostes que inclou la variada programació, cal destacar la inauguració del festival el 28 de juliol al Palau de la Música Catalana amb la Miles Tribut Big Band, que amb el títol “Sketches of Catalonia” commemora els 55 anys de la publicació del disc de Miles Davis & Gil Evans Sketches of Spain, fet que coincideix també amb el 55è aniversari del Jamboree Jazz Club. El concert, liderat per Joan Chamorro, comptarà amb la participació de solistes de primer nivell com Andrea Motis, Llibert Fortuny, Matthew Simon, Jordi Bonell, Magali Datzira i Carles Benavent, l’únic músic del país que ha compartit escenari amb Miles Davis.

Rocío Márquez
Rocío Márquez

El Palau de la Música Catalana acollirà també el concert de cloenda, l’1 de setembre, amb una de les veus emergents del flamenc, Rocío Márquez, que presentarà el seu nou disc, El niño, amb la participació del patriarca de la guitarra flamenca, Pepe Habichuela i del músic Raül Fernández “Refree”, coproductor del disc juntament amb Faustino Núñez.

Jordi Masó
Jordi Masó

A més, la sala de concerts modernista acollirà el debut en solitari del pianista Marco Mezquida, un dels joves valors del jazz actual, que als seus 28 anys ja disposa de 25 discos amb diverses formacions de jazz, però 3 en solitari i que ha estat premiat com a músic de l’any en tres ocasions per l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya. El Palau també acull tres grans solistes del piano en el repertori clàssic, com són els catalans Jordi Masó –que interpretarà obres de Morera, Granados, Mompou, Montsalvatge i Turina- i Àlex Alguacil –amb obres de Mompou, Brotons, Casablancas, Granados i Falla, i el rus Sergey Belyavskiy, finalista del Concurs Maria Canals 2014.

Joe Louis Walker
Joe Louis Walker

El Jamboree acollirà, en plena celebració del seu 55è aniversari, músics destacats, com el bluesman Joe Louis Walker, el trio de la icona del latin jazz Jerry González o l’estrena de la proposta Bamboula del quartet del saxofonista porto-riqueny David Sánchez, mentre que la Sala Moragues del Born Centre Cultural acollirà actuacions com la de Maria del Mar Bonet, acompanyada per Dani Espasa i Antonio Sánchez, amb adaptacions de cançons d’autors com Ovidi Montllor, Mikis Theodorakis o Bruce Springsteen, entre d’altres. També hi actuaran Joan Margarit & Carles Margarit, Judit Neddermann, i Pedro Javier González & Horacio Fumero.

 

Ferran Pisà
Ferran Pisà

Els 30 Minuts de Música enguany es traslladen al Reial Cercle Artístic, com ja va ser en el seu cicle de primavera, en tractar-se d’un centre molt vinculat històricament a la relació dels compositors amb la ciutat, fet pel qual –recuperant aquesta idea original– s’estrenaran diverses obres de compositors del país, com Josep Maria Guix, Domènech González de la Rubia, Francesc Guzmán o Anna Cazurra, entre d’altres. Al llarg del mes d’agost hi actuaran artistes emergents, com el tiorbista Ferran Pisà; el duo format per la pianista Isabel Fèlix i la violinista Laura Gaya, presentant el seu cedé Barcelona Belle Époque; el baríton Pablo Acosta acompanyat al piano per Paul Perera, en un recital amb obres de Schumann i Toldrà; l’arpista Esther Piñol i el percussionista Ferran Carceller en un original programa per a arpa i marimba amb obres de Guinovart, Gasull, Timón i Carbonell, entre d’altres; els pianistes Jorge Nava, Akiko Nomoto, Alfredo Armero o Marc Heredia i les formacions instrumentals: Accentus Trio, Duo Granados, Dàlia Quartet, The Gourmets Vocal Quartet, Tulam Duo o el Duo Guzmán-Dering. El darrer concert del cicle serà el 30 d’agost amb l’actuació del Teatre Instrumental, amb la soprano Anaïs Oliveras, que interpretaran obres de Vicent Martín i Soler, G. B. Pergolesi i Haydn.

Més informació a www.masimas.com/festival.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter