Subscriu-te

El Cor de Cambra Francesc Valls ofereix el seu concert anual a la catedral de Barcelona i presenta Pere Lluís Biosca com a nou director

El Cor de Cambra Francesc Valls amb Pere Lluís Biosca en primer terme. © Marc Castañé
El Cor de Cambra Francesc Valls amb Pere Lluís Biosca en primer terme. © Marc Castañé

Avui divendres, 26 de juny (20 h, accés lliure), el Cor de Cambra Francesc Valls oferirà el seu concert anual a la nau central de la catedral de Barcelona. En aquesta ocasió el programa inclou dos autors amb una característica comuna, ser mestres de capella: Francesc Valls, mestre de capella de la catedral de Barcelona, i Johann Sebastian Bach, mestre de capella de la catedral de Leipzig (Alemanya). A més d’un cor de quinze cantants reforçat per a l’ocasió, la formació estarà acompanyada per dos reconeguts músics com són Dani Espasa a l’orgue positiu i Marta Vila al violoncel.

En aquest concert es presentarà al públic Pere Lluís Biosca, el nou director del Cor de Cambra Francesc Valls, que va agafar la responsabilitat a principi d’any. Tot i no ser una persona aliena al Cor, ja que havia assumit les funcions de subdirector amb l’anterior titular, David Malet, en aquesta nova etapa Biosca vol potenciar la recerca del patrimoni de la catedral de Barcelona i assolir el màxim nivell artístic.

El Cor de Cambra Francesc Valls va ser fundat el novembre de 2003 per cantar amb assiduïtat, en més de setanta misses conventuals anuals a la catedral de Barcelona, tot oferint setmanalment un variat repertori de motets i cants polifònics en funció dels textos propis de cada dia litúrgic. Constituït per un grup estable de vuit a dotze cantants professionals, alguns dels seus membres també actuen com a xantres i animadors del cant del poble en laudes, vespres, viacrucis i misses dominicals i festives, bo i garantint la seva presència en més de 350 oficis durant l’any. Els seus directors titulars han estat, per aquest ordre: Rafael Murillo, Jorge Coré i Pere Lluís Biosca i David Malet. Des del gener de 2015 n’assumeix novament la direcció Pere Lluís Biosca.

 

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter