Subscriu-te

Resultat del Concurs Mirna Lacambra per accedir al XX Curs de Professionalització per a Joves Cantants d’Òpera

concurs_mirna

Els dies 8, 9 i 10 de juny passat va tenir lloc, al Teatre Principal de Sabadell, el Concurs Mirna Lacambra, que selecciona els alumnes que estudiaran, de manera gratuïta, a l’Escola d’Òpera de Sabadell en el XX Curs de Professionalització per preparar la producció de Don Giovanni de Mozart. Els cantants culminaran l’aprenentatge amb la representació de l’òpera en la propera temporada d’Òpera a Catalunya que organitza l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell. Els cantants seleccionats són: Carles Pachón (Don Giovanni), Pau Armengol (Leporello), Tatyana Bogdanchikova (Donna Anna), Joan Francesc Folqué (Don Ottavio), Anna Niebla (Donna Elvira), Marta de Andrés (Zerlina), Albert Cabero (Masetto) i Gerard Farreras (Commendatore).

Els alumnes començaran el curs el proper 1 de setembre, que finalitzarà el 27 d’octubre amb la representació al teatre La Faràndula de Sabadell de Don Giovanni de Mozart amb el muntatge professional d’Òpera a Catalunya. Excepcionalment i amb motiu de la celebració del vintè aniversari de l’Escola d’Òpera de Sabadell, que també dirigeix Mirna Lacambra, tindrà lloc una segona representació de Don Giovanni el dissabte dia 29 d’octubre, amb els mateixos alumnes de l’Escola.

El jurat del concurs va estar format per Mirna Lacambra (presidenta de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell), Daniel Gil de Tejada (director d’orquestra), Enric Serra (cantant), Eduard Giménez (cantant), Francesca Roig (professora de cant), Pau Monterde (director d’escena) i Miquel Górriz (actor i director d’escena). Al concurs es van inscriure 36 candidats, provinents de diferents comunitats autònomes espanyoles, amb un nivell molt alt tant en qualitat de veu com en tècnica vocal.

El quadre de professors del curs serà format per Roger Alier, Daniel Gil de Tejada, Francesca Roig, Pau Monterde, Miquel Górriz, Jordi Vilà, Roberta Alibrandi, Marta Pujol, Andrea Álvarez i Anna Crexells, que impartiran les matèries d’interpretació musical, estil mozartià, dicció i fraseig, perfeccionament de l’idioma, interpretació escènica, expressió corporal i entorn històric.

L’Escola d’Òpera de Sabadell és una iniciativa fonamental per propiciar el salt de les joves veus a la professionalització. Per l’Escola han passat cantants que actualment estan desenvolupant una carrera internacional.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter