Subscriu-te

El 35è Festival Narciso Yepes d’Andorra commemorarà el vintè aniversari del guitarrista

L’ONCA amb Ignacio Yepes al podi. © Juli Barrero
L’ONCA amb Ignacio Yepes al podi. © Juli Barrero

Del 6 al 22 del proper mes d’octubre tindrà lloc la 35a edició del Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà, que enguany commemorarà el vintè aniversari de la mort del guitarrista Narciso Yepes. L’homenatge al mestre Yepes, coincidint amb els vint anys de la seva mort, serà el 20 d’octubre a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), amb Ignacio Yepes (fill de Narciso Yepes) a la direcció i el guitarrista Gerardo Arriaga com a solista convidat. El concert, titulat “Record a Narciso Yepes i a la seva guitarra”, tindrà com a obra principal el Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo, composició que Yepes va interpretar a les principals sales de concerts d’arreu del món.

Enguany s’hi proposa un cartell eclèctic que viatjarà per l’evolució de la música popular des de diferents estils, en el qual també tenen cabuda la música clàssica i un espectacle infantil. Seran cinc concerts, per a un públic ampli, que tindran lloc entre l’Auditori Nacional d’Andorra i l’església parroquial d’Ordino.

Miguel Poveda. © Damián Calvo
Miguel Poveda. © Damián Calvo

Aquesta edició serà inaugurada pel cantaor Miguel Poveda, amb l’espectacle poètic i musical Íntimo, en el qual interpreta diverses odes de poetes com Miguel Hernández i Federico García Lorca. Un altre concert destacat serà l’actuació de la saxofonista Candy Dulfer, que presentarà el seu disc Together (is all we got) i farà vibrar el públic amb els ingredients inherents a la seva figura: un potent so funk i unes suaus balades. La trobada familiar, la protagonitzarà el musical Alícia al País de les Meravelles, un espectacle completament modernitzat que es presenta per primera vegada a Andorra. També hi actuarà el Trío Desconcierto, format per tres joves intèrprets de la guitarra que presentaran el programa “Danses del món: un recorregut musical a través de diferents cultures”.

Trio Desconcierto. © Paula Latimori
Trio Desconcierto. © Paula Latimori

El Festival Narciso Yepes és organitzat pel Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà amb la finalitat de promoure la música de qualitat i dinamitzar la vida cultural i social del Principat d’Andorra. Va néixer l’any 1983 apadrinat pel mestre de la guitarra Narciso Yepes –del qual prengué el nom a partir del 1997, any del seu traspàs– i n’és el director artístic el violinista andorrà Gerard Claret.

Més informació dels concerts i venda d’entrades en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter