Subscriu-te

Josep Caballé Domenech, nou titular de l’Orquesta Filarmónica de Bogotà

© Lukas Beck
© Lukas Beck

El director d’orquestra català Josep Caballé Domenech ha estat nomenat recentment nou titular de l’Orquesta Filarmónica de Bogotà, una de les més importants de Llatinoamèrica. També tindrà al seu càrrec cinc orquestres joves i més de vint mil estudiants de música. Actualment Josep Caballé és considerat un dels directors d’orquestra més importants internacionalment, amb tres titularitats de primer nivell: als Estats Units (Colorado Springs Philharmonic), Alemanya (Staatskapelle Halle) i ara a Colòmbia; a més, és reclamat habitualment com a director convidat per orquestres d’arreu del món.

Josep Caballé Domenech ha dirigit més de trenta d’orquestres internacionals: Royal Philharmonic de Londres (amb la qual va gravar la Trilogia de Respighi per al segell Onyx Classics), Tonhalle de Zuric, WDR de Colònia, Simfònica de la Ràdio Sueca, Filharmònica Txeca o la New Japan Philharmonic; així com també orquestres espanyoles i catalanes. Igualment, ha estat convidat a importants festivals d’estiu, com l’Aspen Music Festival and School, Texas Music Festival, Chautauqua Music Festival i Wintergreen Summer Music Festival and Academy, tots als Estats Units; com també a festivals europeus.

Reconegut pel seu treball amb repertori operístic, Josep Caballé Domenech va fer el seu debut al Gran Teatre del Liceu dirigint Così fan tutte de Mozart. Des d’aleshores hi ha dirigit Il mondo della lluna de Haydn, L’elisir d’amore de Donizetti, María del Carmen de Granados i Lucia di Lammermoor de Donizetti. També ha dirigit òpera als teatres i festivals més importants d’Europa i Amèrica. Aquesta temporada 2016-17 el director català ha dirigit tres títols a l’Òpera de Halle, a més de diversos debuts simfònics a la Xina, Taipei i Alemanya.

Josep Caballé Domenech va néixer a Barcelona en el si d’una família de músics. A més d’estudiar piano, percussió, cant i violí, va completar els estudis de direcció d’orquestra a Viena, Suècia i Aspen. Va guanyar el 1r Concurs de Joves Directors d’Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries (2000) i el 13è Concurs Internacional Nicolai Malko per a Joves Directors (2001). També li ha estat atorgat l’Aspen Prize de l’Acadèmia Americana de Direcció d’Orquestra i va ser seleccionat com a protégé de Sir Colin Davis en el cicle inaugural del programa Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative 2002-03.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter