Subscriu-te

El 5è Festival Música de Cambra de Godella continua obrint-se als joves talents

SONY DSC

La cinquena edició del Festival Internacional de Residències de Música de Cambra de Godella se celebrarà entre els dies 9 i 18 de juliol de 2013 en aquesta localitat valenciana, sota la direcció artística del clarinetista Joan-Enric Lluna i organitzat per l’Associació d’Amics de la Música de Cambra de Godella.

Amb importants artistes que oferiran concert públics, la particularitat d’aquest festival consisteix en el fet que els artistes resideixen durant una setmana en aquesta població, on treballen preparant els concerts. Es genera així una comunitat d’artistes facilitada per una convivència personal i intel·lectual molt enriquidora. A més, aquest treball de preparació s’obre al públic en general, especialment als joves, en format d’assaigs oberts, concerts comentats, sessions amb joves estudiants de música i xerrades i conferències. Per tal d’ampliar aquesta filosofia, com a novetat d’enguany hi participen joves músics que a través d’una convocatòria oberta –realitzada el passat juny per als instruments corda, flauta, oboè, trompa i fagot–, formen els Joves Talents de Cambra del Festival. Després de superar les proves de selecció, els aspirants seleccionats participaran en sessions didàctiques dels artistes residents, en el concert inaugural amb l’orquestra Musica Cordis i els artistes residents, en els “concerts gastronòmics” –una nova iniciativa que neix de la col·laboració del Festival amb el col·lectiu de la restauració de Godella– i actuaran com a grups d’obertura en els concerts professionals.

SONY DSC

Els quatre concerts del Festival seran protagonitzats per Moonwinds, grup de cambra liderat per Joan-Enric Luna i grup resident de la trobada des de l’inici –format per Alvaro Octavio, flauta; Salvador Mir, oboè; Juan Antonio Ferriol, oboè; Joan-Enric Lluna, clarinet; M. Ángeles Galán, clarinet; David Tomás, fagot; Irene Ortiz, fagot; i David Fernández, trompa–, i els artistes convidats següents: el pianista Javier Perianes, el baríton José Antonio López i la soprano Isabel Monar, i diferents membres de l’Orquestra del Palau de les Arts de València, els estudiants escollits en la convocatòria i el grup Musica Cordis. Els concerts seran els dies 13, 14, 16 i 18 de juliol.

Les activitats que es realitzaran durant el Festival són diverses, entre les quals els assajos oberts al públic, les classes magistrals als “joves talents de cambra” i la taula rodona “Música: institucions i patrocini privat. Com veiem el futur de la nostra vida cultural”.

Per a més informació i detall dels concerts es pot consultar el Facebook del Festival: https://www.facebook.com/pages/Festival-de-m%C3%BAsica-de-c%C3%A1mara-de-Godella/237937126312327.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter