Subscriu-te

El baríton barceloní Raimundo Torres, recuperat en un llibre biogràfic

raimundotorres cubierta-2 copia

El proper dimecres, 12 de juny, a les 19 h, a la Sala dels Miralls del Gran Teatre del Liceu tindrà lloc la presentació del llibre Raimundo Torres, escrit per Santi Vela i editat per Témenos Edicions.

El baríton Raimundo Torres va néixer a Barcelona el 5 de maig de 1912. Va abandonar els estudis d’arquitectura per dedicar-se al cant. Va estudiar a la seva ciutat natal i es va perfeccionar a París. Va debutar al Teatre Coliseum de Barcelona el 1940 amb Pagliacci i va cantar Madama Butterfly tot seguit al Gran Teatre del Liceu, al costat de Mercè Capsir. Intèrpret tant d’òpera italiana com alemanya, el seu èxit més reeixit va ser Boris Godunov. La temporada 1942-43 va ser contractat pel Gran Teatre del Liceu per cantar nombrosos títols del seu repertori i estrenà L’Atlàntida de Manuel de Falla, El pessebre de Pau Casals i Canigó d’Antoni Massana. L’any 1949 va estrenar, al Teatro Eslava, Alhambra de Díaz Giles i el 1954 va gravar la que fou una de les seves millors interpretacions, Las Golondrinas de José María Usandizaga. L’any 1972 va cantar a Madrid El giravolt de maig d’Eduard Toldrà. Raimundo Torres va morir a la seva ciutat natal el 10 d’abril de 1987.

El text de Santi Vela, un dels coneixedors més exhaustius de la història del Gran Teatre del Liceu i els seus intèrprets, consta d’un pròleg de Montserrat Caballé, una biografia del cantant barceloní, un important recull d’il·lustracions, una llista del seu repertori líric i liederístic, una cronologia d’actuacions i una sèrie de testimonis evocadors del cantant a càrrec de membres de la seva família i cantants que van compartir escenari amb ell.

El llibre té un cost de 20 euros i es podrà obtenir el mateix dia de la presentació al Gran Teatre del Liceu. L’acte és d’entrada lliure, però es prega confirmació a l’adreça següent de correu electrònic: santivela1@hotmail.com

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter