Subscriu-te

El Cicle de Primavera 2018 del Jardí dels Tarongers homenatjarà Victòria dels Àngels

Susana Gómez

Continua la quarta temporada de concerts al Jardí dels Tarongers amb el Cicle de Primavera, que començarà el proper divendres 6 d’abril, en el qual Susana Gómez, en un recital de piano, interpretarà obres de Ravel i Dutilleux. Seguiran les actuacions de la pianista Meritxell Brugué, amb obres de Granados, Chopin, Txaikovski i Prokófiev (13 d’abril), i del clarinetista Luis Fernández acompanyat al piano per Carlos Apellániz, amb obres de Saint-Saëns, Brahms i dels autors catalans Josep Maria Ruera i Benet Casablancas (20 d’abril). Ja al mes de maig es succeiran els concerts de les pianistes Marta Aranda –amb obres de Scubert, Rachmàninov, Ravel i Falla (Fantasia Baetica)– i Maria Amparo García-Vilanova –amb obres de Bach, Chopin, Liszt i Skriabin–, els dies 4 i 11 de maig, respectivament.

Patricia de No i Manuel Sánchez

El 25 de maig la flautista Patricia de No estrenarà duo amb el guitarrista Manuel Sánchez per oferir un programa extens amb obres de Bach, Schubert, Mozart, Ibert, Dvořák, Falla, Villa-Lobos i Piazzolla. L’1 de juny, la soprano Marga Cloquell –que va interpretar Adina de l’òpera L’elisir d’amore oferta al Jardí dels Tarongers el setembre passat– interpretarà un programa amb obres dels autors catalans Toldrà, Granados, Vives i Ortega, així com també Sorozábal i Marquès, acompanyada per la pianista Marta Pujol. Per la seva banda, el pianista Jorge Tabarés oferirà el 8 de juny un programa amb música de Bach, Schubert i Mendelssohn i una estrenarà pròpia.

Finalment, el 15 de juny es clourà el Cicle de Primavera amb l’homenatge a Victòria dels Àngels, tot commemorant el 70è aniversari del seu debut al Jardí dels Tarongers, amb un programa interpretat per la soprano Ulrike Haller, acompanyada al piano per Josep Surinyac, amb obres de Schubert, Mozart, Weber i Wagner. El concert vol rememorar una actuació de l’any 1948, en què Josep Bartomeu va voler obrir pas a una de les figures cabdals de la història de la lírica universal com va ser la soprano Victòria dels Àngels. El proper 14 de juny farà exactament 70 anys que Victòria dels Àngels va debutar a la Sala Vila Arrufat del Jardí dels Tarongers amb un recital dedicat a l’evolució de l’ària d’òpera des del segle XVII fins a principi del XIX. En aquella actuació va estar acompanyada pel pianista Pere Vallribera amb un piano primitiu de principis del segle XIX, per interpretar un programa d’obres des de Monteverdi fins a Beethoven. Ulrike Haller interpretarà un programa de lied amb alguna de les obres que Victòria dels Àngels va interpretar. També es reproduirà una còpia facsímil del programa que va ser publicat en aquella ocasió junt amb la imatge que l’artista J. Pey va dissenyar per a la portada.

Tots els concerts tenen lloc en divendres i comencen puntualment a les 19.30 h, amb una durada aproximada de 40 minuts sense descans. En finalitzar cada concert se serveix una copa de cava als assistents. Amb l’entrada lliure (places limitades i sense reserva), es proposa una aportació de 10 euros per concert. Més informació a: www.jardidelstarongers.org.

 

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter