Subscriu-te

Festival Emergents: Josep-Ramon Olivé i Ona Cardona

La clarinetista menorquina Ona Cardona

El nostre entorn bull ple de música. Una imponent xarxa de músics omple la temporada de propostes interessants i necessàries. Cada mes, l’RMC us en presenta una i us convida a descobrir-la.

per Miquel Gené

Festival Emergents, Auditori de Barcelona, 7 d’abril, 19.00 h.

L’Auditori de Barcelona presenta, entre els dies 3 i 11 d’abril, la segona edició de l’Emergents Music Festival, una cita en la qual podrem descobrir alguns dels nous talents nacionals i internacionals. Durant una setmana, L’Auditori oferirà una vintena de concerts que combinen pràcticament tots els estils de la música clàssica –de la música antiga a les noves músiques–, els seus diferents gèneres –recitals, solistes, música de cambra i grans conjunts–, el jazz i el flamenc.

El Festival Emergents rep el suport d’algunes de les institucions musicals més importants del país, com les escoles superiors de música ESMUC, Liceu i Taller de Músics, les quals aportaran músics i formacions a les sessions de jazz; la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, que segueix realitzant una tasca impagable de formació dels joves músics de casa nostra, amb un programa que inclourà el guanyador del Concurs Maria Canals 2017; Jordi Savall, al capdavant de la Jove Capella Reial de Catalunya; el Quartet Casals, amb el seu violista Jonathan Brown, que comissaria la jornada dedicada als quartets de corda, i la Banda Municipal de Barcelona i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, formacions amb seu a L’Auditori que hi donaran l’oportunitat de debutar a joves solistes.

El primer dels dos concerts que l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya oferirà al Festival Emergents estarà protagonitzat per dos joves solistes catalans sorgits de l’ESMUC. La clarinetista Ona Cardona, guanyadora del Premi de la Crítica i un accèssit a El Primer Palau 2006, interpretarà el Concert per a clarinet i orquestra en La major, KV 622 de Wolfgang Amadeus Mozart. Una obra que Mozart va escriure el 1791, pocs mesos abans de morir, per al seu amic el clarinetista Anton Stadler, en la qual trenca l’equilibri habitual d’una obra concertant integrant solista i orquestra dins d’un concepte cambrístic. El Concert per a clarinet, una de les darreres composicions de Mozart, mostra una combinació de simplicitat i sofisticació que permeten intuir el seu trànsit cap a una nova fase compositiva.

El baríton català Josep-Ramon Olivé

I el baríton Josep-Ramon Olivé, guanyador de la prestigiosa Gold Medal de la Guildhall School i del primer premi i el premi del públic de la Händel Singing Competiton del 2015, interpretarà els Rückert Lieder de Gustav Mahler. Compostes entre el 1901 i el 1902, aquestes cançons expressen, a través dels versos de Rückert i de la meravellosa música que els dibuixa, els anhels, les pors i l’extrema sensibilitat de Mahler: la flaire dels til·lers (Ich atmet’ einen linden Duft), les dificultats del procés creatiu (Blicke mir nicht in die Lieder), les sensacions de solitud i pèrdua (Ich bin der Welt abhanden gekommen), la declaració d’amor a la seva estimada Alma (Liebst du um Schönheit) i la crisi existencial (Um Mitternacht).

L’OBC completarà el concert amb Fontane di Roma, el poema simfònic en què Ottorino Respighi plasmà les impressions que li suggeriren quatre fonts de Roma: La Font de Valle Giulia, el paisatge pastoral; La Font del Tritó, una crida als éssers submarins que es persegueixen en frenètica dansa; La Font de Trevi, que apareix solemne a l’hora del migdia, i La Font a la Vil·la Mèdici en l’hora nostàlgica de la posta de sol, quan l’aire és ple del so de les campanes i del cant dels ocells, abans de caure en el silenci de la nit.

No us perdeu l’oportunitat de descobrir els talents de demà a l’Emergents Music Festival de l’Auditori de Barcelona.

Programa del concert:

  • Wolfgang Amadeus Mozart · Concert per a clarinet i orquestra en La major, KV 622
  • Gustav Mahler · Rückert Lieder
  • Ottorino Respighi · Fontane di Roma

Més informació:

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter