Subscriu-te
,

El cicle OUT.SIDE porta un any més les noves músiques als centres d’art

El 16 de febrer passat va començar la tercera edició del cicle OUT.SIDE, la temporada de concerts de noves músiques a centres d’art de Catalunya. Després de dues edicions, el cicle es consolida enguany amb una programació que inclou onze propostes sonores inusuals i valentes, tant locals com internacionals, que es realitzaran a: Arts Santa Mònica (Barcelona), Centre d’Art Tecla Sala (l’Hospitalet de Llobregat), Centre d’Art La Panera (Lleida) i Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre (Amposta); aquest 2018 s’hi afegeix la Fabra i Coats-Fàbrica de Creació (Barcelona). A més a més, OUT.SIDE ha iniciat una col·laboració amb el cicle Sampler Sèries de l’Auditori de Barcelona que en multiplicarà la difusió i l’abast de la programació.

El primer projecte del cicle va tenir lloc els dies 16 i 17 de febrer passats, a l’Arts Santa Mònica i a Lo Pati, respectivament, amb un concert monogràfic dedicat a l’obra del suís Beat Furrer, un dels compositors europeus vius més importants actualment, recent guanyador del Premi Ernst von Siemens de Composició i autor d’una producció musical amb un llenguatge molt particular i considerat cabdal per entendre la música contemporània europea d’avui. El concert va estar protagonitzat per la cantant nord-americana Christie Finn, els italians Quartetto Maurice i la formació catalana CrossingLines.

El cicle seguirà els dies 24 i 25 de març (Arts Santa Mònica) i 14 d’abril (Lo Pati) amb Lykt, una proposta singular que aplega diverses disciplines artístiques, a càrrec de Yolanda Uriz, Ferran Fages i Lali Barrière.

OUT.SIDE es reprendrà el 20 d’octubre (Tecla Sala) amb el duo Za!, que amplia la vessant pedagògica del cicle amb la realització d’un taller i un concert amb el suport de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de l’Hospitalet de Llobregat. El concert de Frames Percussion a La Panera (27 d’octubre) serà dedicat a The so called laws of nature de David Lang; mentre que el programa SYNTHS (3 de novembre, Fabra i Coats-Fàbrica de Creació), dedicat a la música electrònica, presentarà Keith Fullerton Whitmann, Thomas Ankersmit i Thomas Lehn, en col·laboració amb el Sampler Sèries. Finalment, el concert del Duo Espigolé Wise, dedicat a l’obra Patterns in a chromatic field de Morton Feldman, tancarà el cicle el 24 de novembre al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat.

Més informació i detall dels concerts en aquest enllaç i a www.facebook.com/cicleoutside.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter