Subscriu-te

El cicle (What’s the Story) Morning Glory torna a la Sala Apolo

Marco Mezquida. © Javier González
Marco Mezquida. © Javier González

La Sala Apolo de Barcelona (Nou de la Rambla, 113) acull per tercer any consecutiu un cicle de música clàssica els diumenges al matí que amb el nom de (What’s the Story) Morning Glory programa quatre concerts entre els dies 22 de gener i 12 de febrer. Hi intervindran artistes de renom que aproparan aquest gènere musical (el clàssic) de manera poc convencional en un espai adscrit a la modernitat “sense prejudicis ni condescendències, retallant en solemnitat i aproximant-la a la cultura del segle XXI”. Maitane Beaumont n’és la directora artística.

El cicle és adreçat a públic de totes les edats, amb coneixement previ o sense de música clàssica, tot donant via lliure a la improvisació i al divertiment. Hi haurà espai per a danses de tots els temps, per a referències electròniques i per recordar quins van ser alguns dels temes pop (populars) de finals del segle XIX i principis del XX. També s’hi podrà escoltar música de cambra amb referències a altres mons, com el subaquàtic o el món virtual dels videojocs.

Daniel Ligorio
Daniel Ligorio

Obrirà aquesta edició, el proper 22 de gener, la proposta “Clàssica al XXI”, de la mà del pianista Marco Mezquida, un dels músics més valorats i sol·licitats del panorama jazzístic i les músiques improvisades, que reinterpretarà peces de música clàssica amb un estil molt peculiar i creatiu. Seguirà el 29 de gener l’actuació del pianista Daniel Ligorio, un dels intèrprets de més projecció del panorama nacional. Amb el programa “Evocació”, Ligorio interpretarà records, memòries i nostàlgies populars de compositors de finals del XIX i principis del XX, com Albéniz, Gershwin, Falla i Mussorgski.

Erica Wise
Erica Wise

Ja al febrer, el dia 5, la violoncel·lista Erica Wise (violoncel i electrònica) transformarà el local en una sala de ball “refinada i pudorosa”, lluny del beat salvatge dels balls i les glòries nocturnes, amb el programa “Música dance per a violoncel”, amb obres de Bach, Cassadó, Saariaho i Perich. Finalment, el dia 12 de febrer, el Bloomimg Duo, format per Esther Pinyol Grífols (arpa) i Ferran Carceller Amorós (marimba), oferirà el programa “Música d’altres mons”, amb obres de Saint-Saëns, Gasull, Ravel, Sanmartí, A. Guinovart, Piazzolla, Serafini, Scott i Timón, algunes de compostes per encàrrec del duo.

Bloomimg Duo
Bloomimg Duo

Tots els concerts són en diumenge al matí (12 h). Més informació, venda d’entrades i abonaments a www.sala-apolo.com

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter