Subscriu-te
,

Nova temporada 2017 de la Fundació Pro Música Sacra Granollers

Thomas Lacôte inaugurarà la temporada el 12 de febrer
Thomas Lacôte inaugurarà la temporada el 12 de febrer

La IX edició dels cicles La Música del Cel i La Música dels Vitralls, que conformen la temporada estable de música sacra de l’església de Sant Esteve de Granollers, presenta nou concerts de caràcter mensual amb repertoris curosament preparats, que seran interpretats per grups i músics de proximitat. També hi intervindran reconeguts organistes internacionals –de París, Budapest i Moscou–, que completaran la seva estada a Granollers impartint classes magistrals d’interpretació d’orgue. Els concerts són organitzats per la Fundació Pro Música Sacra Granollers a l’entorn de l’Orgue Josep Maria Ruera de l’església de Sant Esteve de Granollers, construït el 2007 pel taller alemany d’Hugo Mayer Orgelbau. Vicenç Prunés, organista titular de l’església, és el director artístic dels cicles.

Janós Pálúr
Janós Pálúr

La programació d’aquesta temporada oferirà concretament tres concerts d’orgue sol. El primer serà a càrrec del francès Thomas Lacôte, titular de l’orgue de la Trinitat de París, amb un programa dedicat a qui també ho va ser: Olivier Messiaen, amb motiu del 25è aniversari de la seva mort (12 de febrer). El segon serà protagonitzat per Janós Pálúr, professor de l’Acadèmia Franz Liszt de Budapest (21 de maig). I el tercer tindrà com a convidada la russa Marina Omeltxenco, titular de l’orgue de la catedral catòlica de la Immaculada de Moscou (22 d’octubre). Aquests tres organistes oferiran una classe magistral d’orgue el dia abans de l’actuació respectiva.

Cor de Cambra de Granollers
Cor de Cambra de Granollers

La música coral hi serà present amb el Cor Tessàlia i el baríton Oriol Mallart, sota la direcció de Xavier García Cardona, amb l’obra Via Crucis de Franz Liszt (5 de març). El Cor de Cambra de Granollers i el quintet de corda Arcattia, dirigits per Josep Vila Jover, oferiran un programa d’obres del Barroc (9 d’abril). El Cor Ariadna, acompanyat per Alfons Bertran a la percussió i Vicenç Prunés a l’orgue, dirigits per Júlia Sesé, oferiran el rèquiem japonès La flor del lotus de Kentaro Sato (4 de juny). L’Orfeó Gracienc, dirigit per Poire Vallvé, homenatjarà Antoni Pérez Moya amb obra sacra seva (17 de setembre). I el cor femení Auditexaudi, dirigit per Paloma Báscones i amb Modest Moreno a l’orgue, oferirà un programa de cant gregorià (19 de novembre). Finalment, el duo format pel trompetista Sergio Guarné i l’organista Vicenç Prunés oferiran el 26 de desembre, dia de Sant Esteve, el programa “Angelus ad pastores”.

La Fundació Pro Música Sacra Granollers, de caràcter privat i canònic, va ser creada el 2009 amb la finalitat principal de promoure el conreu i la difusió de la música sacra, especialment la vocal i la relacionada amb l’orgue. L’Orgue Josep Maria Ruera esdevé un instrument eclèctic que permet oferir un ampli ventall de repertoris, essent especialment els dels segles XX i XXI –tant corals com organístics–, els que més difon, ja sigui com a instrument solista, acompanyant o cambrístic. Amb les seves temporades musicals, la Fundació ha programat més de noranta concerts, ha acollit les actuacions d’organistes de tres continents i setze classes magistrals. També s’hi han estrenat obres de joves compositors i s’hi ha executat repertori internacional desconegut a casa nostra, a més de comptar amb cors, orquestres i solistes de nivell del país.

Tots els concerts tindran lloc en diumenge, a les 18 hores, a un preu únic de 7 euros; però el concert del 26 de desembre, dimarts, serà a les 20 h. Més informació a www.musicasacragranollers.org

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter