Subscriu-te

El compositor Bernat Vivancos col·labora amb Jennifer López en un dels temes de la seva gira de concerts

Després de l’experiència amb la cantant Rosalía, per qui el passat mes de febrer va fer els arranjaments corals del tema Me quedo contigo de Los Chunguitos, Bernat Vivancos ha tornat a col·laborar amb una artista pop, en aquest cas l’artista d’origen llatinoamericà Jennifer López, que li ha demanat una contribució a la cançó Limitless, que l’actriu, productora i cantant americana interpreta –al costat de la seva filla d’11 anys– en la seva actual gira de concerts, titulada “It’s my party: the live celebration”.

“Són dues col·laboracions especials, tot i que no cal dir que aquest no és el meu món ni ho serà mai”, explica Vivancos, que afegeix: “Hi ha una cosa que em sorprèn i alhora m’agrada, que és l’interès d’aquest tipus de gent per un compositor com jo, que no m’he divulgat gaire amb aquest tipus de música, que no és, ni molt menys, el que m’interessa. Això, però, m’agrada, em sedueix i n’estic content”.

El compositor barceloní reconeix que la proposta de López el va sobtar molt. Després de dues trucades prèvies, la cantant li va demanar personalment una intervenció en forma de cors d’àngels èpics i apoteòsics en el punt on la seva filla Emme apareix a l’escenari. La idea va ser fruit, lògicament, de la música que Vivancos havia fet per a Rosalía i que ella mateixa havia sentit.

“En aquest tipus de col·laboracions, jo deixo molt clar que no soc cap arranjador, amb tot el respecte per als que fan arranjaments, però ni me’n sento ni ho vull ser”, aclareix Vivancos; “jo soc creador i si em demanen una col·laboració amb gent d’aquesta primera divisió, dic que jo faré la meva cosa i abans de dir el «sí» he de veure on he de posar la meva música i si s’adiu amb el que jo puc fer sent Vivancos. Si no pogués defensar la meva creació, no m’interessaria fer res, encara que fos Jennifer López qui m’ho demanés”.

La gira americana de Jennifer López va començar el 7 de juny passat. La col·laboració de Vivancos, que va tenir tan sols tres setmanes per dur-la a terme, s’ha traduït en un fragment coral a vuit veus que ha estat enregistrat sobre una música ja preestablerta.

Per la seva banda, Vivancos segueix treballant –entre d’altres– en un projecte a llarg termini consistent a musicar a cappella el responsori de Setmana Santa O vos omnes. “És important no prostituir-se ni deixar de fer el que un fa, encara que sigui amb aquest tipus de música, però em produeix una mescla de morbo i satisfacció que gent d’altres àmbits s’interessin pel que jo faig de veritat. Això no em desagrada, perquè també veig que és un tipus de música que no està tancada a certes elits o un públic reduït, com sol passar amb la contemporània, sinó que té gràcia que música com la que faig, litúrgica i mística, pugui interessar a una primera figura de l’altra banda del món”, rebla Vivancos.

Imatge destacada: Bernat Vivancos. © Ana Madrid

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter