Subscriu-te

El Concert de Sant Esteve 2020 del Palau de la Música Catalana tindrà un format mixt i innovador

El tradicional Concert de Sant Esteve reunirà un any més la família coral de l’Orfeó Català en un format mixt i innovador per adequar-se a la situació provocada per la COVID-19, i serà retransmès en directe per #PalauDigital, TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Música. També, per donar resposta a la demanda, es farà un segon concert l’endemà, 27 de desembre, a les 12 h.

El Concert de Sant Esteve, que reuneix tota la família coral de l’Orfeó Català i del Palau tindrà lloc el dissabte 26 de desembre, a les 19 h, i es repetirà l’endemà, dia 27, a les 12 h, per donar l’oportunitat d’assistir-hi al major nombre de persones possible, d’acord amb les limitacions en l’aforament. Excepcionalment, aquest any el concert tindrà un format especial per adequar-se a les mesures de seguretat imposades per la COVID-19. Un format mixt i innovador ideat pel director d’escena Adrià Aubert, que combinarà la presència en directe de l’Orfeó Català a la Sala de Concerts, dirigit per Simon Halsey (director artístic dels cors de l’Orfeó Català) i Pablo Larraz (director principal de l’Orfeó Català), amb la resta dels cors de l’Escola Coral i el Cor de Cambra del Palau de manera virtual. Tot un tour de force per als implicats, que han hagut d’adaptar-se amb èxit a les circumstàncies per oferir al públic el millor Sant Esteve possible.

Prèviament enregistrats en vídeo per Åkerblom Studio en espais del mateix Palau i altres indrets emblemàtics de la ciutat de Barcelona, l’Escola Coral i el Cor de Cambra del Palau tindran l’oportunitat de compartir i mostrar al públic la seva feina i dedicació per mitjà d’una gran pantalla a l’escenari, en un concert en què els cants ressonaran amb una emoció especial. I és que aquesta edició del Concert de Sant Esteve vol ser un recorregut emocional del que hem viscut al llarg d’aquests darrers mesos: des del confinament fins ara.

Fotograma del vídeo amb la intervenció del Cor Jove, gravat al Castell de Montjuïc

El concert, amb el lema “La cultura i la música ens omplen de vida”, aglutina diferents disciplines artístiques: la música, les videoprojeccions, el videoart encarregat per a l’ocasió a Alba G. Corral, artista convidada d’aquesta temporada del Palau, com també la dansa amb la ballarina Laia Jorba, que actuarà en una de les peces que cantarà l’Orfeó, i la dramatúrgia amb les actrius Sandra Monclús i Joy Sánchez, del Cor Infantil. L’Orfeó comptarà amb l’acompanyament en directe del pianista Josep Buforn i l’organista Juan de la Rubia. La vetllada del 26 es retransmetrà en directe per www.palaudigital.cat, TV3 –amb presentació televisiva d’Àlex Robles– i també per Catalunya Ràdio i Catalunya Música.

Repertori eminentment nadalenc per Sant Esteve

Amb un contingut, com és habitual, marcadament nadalenc, l’Orfeó Català durà el pes del concert en què l’actriu Sandra Monclús guiarà els cors en un viatge emocional a través de la música. No hi faltaran nadales tradicionals catalanes, com Fum, fum, fum, El noi de la marei El petit vailet (arranjades per Albert Guinovart) i d’altres països, com Star carol de John Rutter, Ubi Caritas d’Ola Gjeilo i Ding dong merrily on high de Marc Wilberg, com també Però soc feliç de B. N. Chapman, que estrena harmonització i amb Elena Gadel com a solista convidada, i el “Gloria” de la Missa de la Coronació, KV 317 de Mozart.

Fotograma del vídeo amb la intervenció del Cor Infantil, gravat al recinte del Fòrum

Per la seva banda, el Cor Jove (Esteve Nabona, director) cantarà Cançó de Nadal, op. 64/4de Salvador Brotons, mentre que el Cor de Noies (Buia Reixach i Feixes, directora) interpretarà Dorm Jesús en pau de Manuel Oltra i La pastora Caterina de Jordi Domènech, i el Cor Infantil (Glòria Coma i Pedrals, directora) interpretarà Cantemos a María de Tony Guzmán. Els cors Petits i Mitjans (Mercè Pi i Glòria Fernàndez Blanco, directores, respectivament) cantaran Les figures del pessebre d’Eduard Vila.

També s’estrenaran en aquesta sessió dues peces encarregades per a l’ocasió: Prova el fred de fer-se etern de Josep Ollé i Sabaté, amb què l’Orfeó Català iniciarà el concert, i Naixement al Palau d’Anna Campmany, a càrrec del Cor de Cambra del Palau(Xavier Puig i Ortiz, director principal); ambdós compositors van ser premiats en la darrera edició del Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català.

I al final del concert tots els cors en un format mixt cantaran el Poema èpic de Nadalde Marc Timón, compositor convidat d’aquesta temporada al Palau, obra estrenada al Concert de Sant Esteve 2018 i que també es va interpretar l’any passat. Clourà la vetllada l’Orfeó Catalàamb Adeste Fidelesde Josep Vila i Casañas i El cant de la senyera de Lluís Millet.

La roda de premsa del Concert de Sant Esteve 2020 i de la programació Nadal al Palau va tenir lloc el 21 de desembre. Foto de família al costat de l’arbre de Nadal fet amb més de 3.000 llibres de la temporada 2020-21 del Palau de la Música Catalana. D’esquerra a dreta: Mariona Carulla, presidenta de la Fundació OC-PMC; Adrià Aubert, director escènic del Concert de Sant Esteve; Maria Ibarz, gerent dels cors de l’Orfeó Català; Simon Halsey, director artístic dels cors de l’Orfeó Català; Xavier Puig, director principal del Cor de Cambra del Palau; Rubén Gimeno, director d’orquestra; Joan Oller, director general del Palau de la Música Catalana; Pablo Larraz, director principal de l’Orfeó Català; i Mercedes Conde, directora artística adjunta del Pala

#LaMúsicaEnsOmpleDeVida

També, el Palau de la Música Catalana ha presentat una programació especial de Nadal, Nadal al Palau, en què destaca el cicle de quatre concerts en coproducció amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, a la qual s’hi afegeix el concert de nadales catalanes i internacionals del Quartet Mèlt (28 de desembre). Així, el Palau convida el públic a gaudir novament de la música en directe a l’emblemàtica sala modernista, i amb totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries per a la contenció i prevenció de la COVID-19.

Imatge destacada: fotograma del vídeo amb la intervenció del Cor de Cambra del Palau

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter