Subscriu-te

L’Auditori de Girona presenta la primera part de la temporada 2021 en l’any del quinzè aniversari

L’Auditori de Girona ha presentat la programació corresponent al primer semestre del 2021, any en què l’equipament gironí completa una trajectòria de quinze anys, amb la presència de figures internacionals, noms reconeguts de casa nostra, artistes emergents i actuacions úniques.

Amb el lema “Seguirem vibrant” –tot llançant un missatge d’esperança i d’acompanyament que es reflectirà també en l’àmbit gràfic de la temporada–, s’hi oferiran trenta-tres propostes d’estils diversos, entre les quals divuit de clàssica, tretze de moderna i dues de familiars. Un any més complementarà aquesta programació l’equipament La Marfà-Centre de Creació Musical, que enguany donarà suport a catorze artistes i projectes a través de diferents programes i organitzarà més de vint activitats relacionades amb la formació i la divulgació musical.

Valery Gergiev. © Joachim Ladefoged

Pel que fa a la programació de la música clàssica, que compta amb la col·laboració d’Ibercamera, iniciarà la temporada l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariïnski i Valery Gergiev, el seu director titular, amb un programa amb obres de Wagner, Prokófiev i Schubert (24 de gener); i després els concerts de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Marc Minkowski, amb la Patètica de Txaikovski (5 de febrer), i de l’Orquestra de la Ràdio d’Hongria, amb János Kovács al podi, que oferirà La Creació de Haydn amb la participació del Cor Madrigal (7 de febrer).

Cristian Măcelaru. © Sorin Popa

Els seguiran els concerts protagonitzats per la pianista Martha Argerich (16 de febrer); la GIO Simfònica, dirigida per Francesc Prat, i amb el contratenor Xavier Sabata (21 de febrer); la Cobla Ciutat de Girona, amb obres d’Amadeu Vives (27 de febrer); el concert de música de cambra de Jaume Guri (violí), Roger Morelló (violoncel) i Daniel Ruiz (piano) entorn de Beethoven i Schubert (28 de febrer); l’Orquestra Simfònica de Colònia, dirigida per Cristian Măcelaru, i el violinista Pinchas Zukerman com a solista convidat (7 de març); el pianista Alexei Volodin i el Cosmos Quartet amb el Quintet de Xostakóvitx (14 de març); el pianista Eudald Buch, amb un programa que inclourà la Sonata en Si menor de Liszt (21 de març), i l’Orquestra de Girona amb l’espectacle En dansa! (28 de març).

A l’abril arribarà a Girona La Real Cámara amb un catàleg per descobrir les obres del compositor F. J. de Castro (16 d’abril); el violoncel·lista Arnau Tomàs amb un programa sobre Vivaldi, acompanyat de la clavecinista Mercè Hervada (18 abril); l’Orquestra de Cambra de Viena amb la pianista Varvara (2 de maig); el Cosmos Quartet (9 de maig); el concert del pianista Ivo Pogorelich (3 de juny); l’espectacle Emociona’t amb l’SCCC (18, 19 i 20 de juny), i el conjunt Música Reservata de Barcelona farà la primera interpretació completa de la Missa a sis veus del compositor Joan Magrané, que inclourà l’estrena dels dos darrers moviments (18 de juliol).

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) i la Polifònica de Puig-reig, dirigits per Francesc Cassú, protagonitzen Emociona’t amb l’SCCC, que comptarà amb les veus d’Elena Gadel, Manu Guix, Paula Giberga i Miki Núñez

També, per a la nova temporada, l’Auditori de Girona presenta una nova estratègia digital orientada a acostar la cultura al públic fent-la accessible des de casa. D’aquesta manera, a través del web s’oferiran cinc concerts enregistrats al mateix Auditori durant l’estiu passat. Es tracta de les actuacions de Jordi Savall, Sanjosex, Orquestra Simfònica del Liceu, Black Music Big Band i Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

Les entrades i els abonaments de la temporada ja estan a la venda a través del web del l’Auditori. En el cas concret dels concerts del cicle Ibercamera, les entrades es van posar fa unes setmanes a disposició preferent dels abonats. Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter