Subscriu-te

El concurs-cicle de concerts ImpulsACIMC arriba a la tercera edició

Del 20 de març al 22 de maig tindrrà lloc la tercera edició d’ImpulsACIMC, el concurs-cicle de concerts per a nous professionals organitzat per l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica.

Fins a seixanta intèrprets s’han presentat per a participar-hi, dels quals un jurat format pel pianista Enrique Bagaria, la cantant Ana Häsler i el saxofonista Miquel Bofill ha seleccionat cinc candidats, que són els que finalment actuaran a la seu de l’AIE de Barcelona (plaça Ibèria núm. 4): Inés Issel Burzyńska, violí (20 de març), Clara Santacana, piano (10 d’abril), Aseel Massoud, soprano (24 d’abril), Ània Custodio, violoncel (8 de maig) i Estel Vivó, saxo (22 de maig).

La selecció de cinc joves solistes s’ha dut a terme tenint en compte la qualitat interpretativa i l’interès artístic del programa proposat. A tots els participants se’ls va sol·licitar la inclusió d’una obra contemporània d’autoria catalana i es va valorar molt positivament la programació d’obres de dones compositores. En aquesta tercera edició s’interpretaran obres de sis compositores -Tamar Sagyv, Andrea Casarrubios, Mercè Torrents, Doroty Chang, Fernande Decruck i Leonora Milà- així com fins a disset obres de compositors catalans.

D’entre tots els participants del cicle, un jurat format pel violonista Gerard Claret, la flautista Patricia de No i el pianista Marc Heredia escollirà la proposta més atractiva i interessant, que rebrà el Premi AIE, dotat amb 2.000 euros i diverses actuacions a Catalunya al llarg del 2024 i 2025.

ImpulsACIMC vol actuar com a plataforma artística per a cinc solistes graduats de fa poc. La voluntat de l’entitat és acompanyar i donar impuls a les noves generacions de músics catalans o residents a Catalunya en els seus inicis en la seva inserció en el món laboral, no tan sols oferint oportunitats d’actuació en públic sinó també proporcionant un servei d’assessorament fiscal i laboral com a socis de l’entitat organitzadora.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter