Subscriu-te

El Concurs Mirna Lacambra per a ‘La flauta màgica’ ja té guanyadors

La setmana passada va tenir lloc la 24a edició del Concurs Mirna Lacambra per accedir al XXIV Curs de Professionalització de l’Escola d’Òpera de Sabadell, dedicat aquest any a l’òpera La flauta màgica de W. A. Mozart. A més de participar al Curs, el premi inclou representar La flauta màgica al teatre La Faràndula de Sabadell els dies 22 i 24 d’octubre de 2020, dins la temporada Òpera a Catalunya de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS), organitzadora del Concurs i del Curs.

Les proves (dues selectives i una final) van tenir lloc els dies 8, 9 i 10 de juliol; a la prova final hi van accedir 27 candidats d’un total de 51 inscrits. El Concurs ha estat obert a tots els cantants de nacionalitat espanyola o estrangers residents a Espanya, amb la carrera de cant acabada en un conservatori oficial o equivalent amb professor particular, i amb una edat màxima de 33 anys. Hi van quedar exclosos els cantants que ja han debutat en escena com a professionals interpretant papers protagonistes.

El jurat del Concurs, format per Mirna Lacambra, Daniel Gil de Tejada, Francesca Roig, Enric Serra, Eduard Giménez, Pau Monterde i Miquel Gorriz, va assignar els papers principals de l’òpera a Alejandro Baliñas (Sarastro), Andrés Rodríguez (Tamino), Alba Martínez (Reina de la Nit), Marta Heras (Pamina), Joaquim Cornet (Papageno), Ángel Baile (Monostatos) i Maria Bañeras (Papagena). Completaran el repartiment Mercedes Darder, Lucía Iglesias i María Jurado (dames), Alba Boix i Ariadna Vila (genis), Lucas López (armat, sacerdot) i Jaime Roda (orador); tres papers es van declarar deserts.

El Curs es desenvoluparà durant els mesos de setembre i octubre del 2020 (començarà l’1 de setembre) i finalitzarà amb la representació del dia 22 d’octubre (no remunerada), dedicada als estudiants d’institut, conservatoris i escoles de música i escoles d’adults de Sabadell i comarca, que hi assistiran de manera gratuïta, i en què també es convidaran crítics d’òpera i agents artístics. La representació del dia 23 d’octubre (remunerada) forma part de la temporada Òpera a Catalunya. Un cop finalitzat el Curs i les representacions, es tindrà en compte la possibilitat de fer participar en algun dels repartiments de les temporades vinents d’Òpera a Catalunya aquells alumnes que hagin destacat durant el curs per la seva evolució i treball.

El Curs, dirigit per Mirna Lacambra, amb classes teòriques i assajos –també amb orquestra i un assaig general– consistirà en la preparació exhaustiva de cadascun dels personatges i inclou les matèries següents: interpretació musical, estil mozartià, dicció i fraseig, emissió vocal, perfeccionament de l’idioma, interpretació escènica, expressió corporal i entorn històric. Serà impartit per Roger Alier, Daniel Gil de Tejada, Francesca Roig, Pau Monterde, Miquel Gorriz, Jordi Vilà, David Zeiler, Marta Pujol, Andrea Álvarez, Anna Crexells i Viviana Salisi.

Imatge destacada: finalistes de la primera prova selectiva del 24è Concurs Mirna Lacambra

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter