Subscriu-te

El concurs Tenor Viñas celebra aquests dies la 61a edició amb més de cinc-cents participants

524 cantants de 56 països participen, aquests dies a Barcelona, a la 61a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, que repartirà fins a 116.000 € en premis en metàl·lic, i una quinzena de contractes i borses d’estudi.

Com ha estat habitual els últims anys, des del passat mes de novembre vuit teatres d’arreu del món (París, Londres, Berlín, Madrid, Milà, San Francisco, Nova York i Pequín) han seleccionat una seixantena de candidats que s’afegeixen als que han vingut a Barcelona, on fins dijous tenen lloc la segona prova i la semifinal al Conservatori Superior de Música del Liceu i el dia 19 tindrà lloc la prova final al Gran Teatre del Liceu, que també acollirà un concert dels guanyadors i la cerimònia de lliurament de premis el dia 21.

Oficialment, el Concurs va arrencar el dia 13 amb el pregó a càrrec del pare abat de Montserrat, Manel Gasch, al Saló de Cent de l’Adjuntament de Barcelona i el recital posterior, a càrrec del tenor italià Francesco Meli, acompanyat al piano per Davide Cavalli.

Enguany, el concurs compta amb un jurat format pels directors artístics d’alguns dels teatres més importants del món -Liceu de Barcelona, Nederlandse Opera d’Amsterdam, La Scala de Milà, la Staatsoper de Berlín, el Covent Garden de Londres, l’Òpera de Frankfurt, el Teatro Real de Madrid o el Met de Nova York- així com els cantants José Van Dam i Kiri Te Kanawa i el pianista Roger Vignoles.

Entre les activitats paral·leles, aquest dissabte tindrà lloc al foyer del Liceu una sessió titulada “Una tarda amb Dame Kiri Te Kanawa”, moderada per Victor Garcia de Gomar.

Pel que fa als països participants, el més representat és -com és habitual- Corea del Sud, amb 137 cantants, seguit d’Estats Units, la Xina, Rússia i Espanya.

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas és una de les competicions més importants del món per a joves talents lírics. Va ser creat el 1963 per Jacint Vilardell, metge i mecenes barceloní, en memòria del seu sogre, el tenor Francesc Viñas.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter