Subscriu-te

El Palau de la Música rememora el debut de Victoria dels Àngels en el centenari del seu naixement

El proper 16 de gener, tindrà lloc al Palau de la Música un concert d’homenatge a la soprano Victòria dels Àngels en el marc dels actes de commemoració del centenari del seu naixement. L’audició recordarà el debut oficial de la cantant, que va tenir lloc al Palau el 1944.

Les sopranos Montserrat Seró i Mercedes Gancedo i el baríton Carles Pachón, acompanyats per l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles (OSVA), sota la direcció de Pedro Pardo, recordaran, entre d’altres, algunes de les obres que la soprano va interpretar en aquell moment, amb un programa que és un reconeixement a la cançó catalana, gènere del qual Victòria dels Àngels sempre va ser una ambaixadora incondicional.

El concert començarà amb “Quejas o la Maja y el ruiseñor”, d’Enric Granados i seguirà amb una de les obres més emblemàtiques del repertori, el cicle de cançons Combat del somni de Frederic Mompou. I és que, en el concert de 1944, la soprano va oferir l’estrena pública de la cançó “Damunt de tu només les flors”, composta per Mompou, i que més tard va formar part d’aquest cicle. El programa continuarà amb dues cançons d’Eduard Toldrà, Maig i A l’ombra del lledoner, a les que seguirà una selecció de cançon populars catalanes arranjades per Manuel García Morante. El programa acabarà amb Tríptic de Mossèn Cinto, de Joaquín Rodrigo, i Cinco canciones negras de Xavier Montsalvatge.

Part d’aquest repertori va formar part del programa del debut de la soprano, el 1944. En aquell moment la soprano tenia només vint-i-un anys i va cantar acompanyada pel Quartet Ibèric i el pianista Pere Vallribera, en un concert que li va valdre un reconeixement unànime i que va suposar l’inici de la seva carrera internacional.

Aquest concert és una coproducció de la Fundació Orfeó Català–Palau de la Música i la Fundació Victoria de los Ángeles i té el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’estrena de la producció té lloc aquest divendres a Vic, i també es podrà escoltar demà al Celler de Vila-seca i el proper mes d’octubre al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès i al Kursaal de Manresa.

Aquest serà el primer concert que el Palau de la Música acollirà en el marc de la celebració del centenari del naixement de Victòria dels Àngels. A aquest, en seguiran dos més durant el mes de febrer: el dia 19, amb la soprano Ermonela Jaho, acompanyada de la Franz Schubert Filharmonia, i el 22, amb la soprano Katharina Konradi, acompanyada al piano per Ammiel Buschakevitz.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter