Subscriu-te

El contratenor Jakub Józef Orliński torna al Palau de la Música amb àries del barroc i cançó polonesa 

El contratenor polonès Jakub Józef Orliński actuarà al Palau de la Música el pròxim 25 de gener (20 h), al costat del pianista també polonès Michał Biel. Orliński és un dels contratenors més ben valorats de la seva generació, gràcies al magnetisme escènic i una veu amb gran poder d’expressió.

El cantant presentarà en aquest concert, corresponent al cicle Palau Grans Veus, un programa amb àries i cançons de compositors barrocs com Johann Joseph Fux, Henry Purcell i George Frideric Handel, i dels compositors polonesos Henryk Czyż, Mieczysław Karłowicz i Stanisław Moniuszko, que formen part del seu CD Farewells (Erato, 2022), gravat amb Michał Biel, treball pel qual ha rebut el prestigiós premi Opus Klassik al Cantant Masculí de l’Any (2023).

El programa del concert permet descobrir un vessant interpretatiu del cantant polonès poc explorat pel cantant en les seves aparicions en concert a Barcelona, el del cantant de Lied, en aquest cas de compositor i llengua polonesa. Així, el programa inclou cançons romàntiques de Stanisław Moniuszko i Mieczysław Karłowicz, ambdós representants del corrent musical romàntic a Polònia. Així mateix, inclou també cançons de Henryk Czyk, compositor del segle XX d’un melodisme exquisit allunyat de les avantguardes comunes a la primera meitat de segle XX. També hi haurà espai per a la música barroca, amb la inclusió de quatre cançons de Henry Purcell i dues peces de J. J. Fux i G. F. Händel amb les quals s’inicia i clou el concert respectivament. 

Orliński va debutar a Barcelona, també amb el pianista Michał Biel, al cicle LIFE Victoria i després s’ha presentat dues vegades al Palau de la Música acompanyat de conjunts instrumentals barrocs. El seu catàleg discogràfic inclou dos volums d’àries barroques (Anima sacra i Facce d’amore), així com una Agrippina de Händel al costat de Joyce DiDonato i un disc amb L’Arpeggiata i Christina Pluhar. Orliński es va graduar a la Juilliard School de Nova York el 2017 i la seva carrera ha estat un crescendo d’èxits d’ençà que participà a l’òpera Erismena de Cavalli, al Festival d’Ais de Provença. Des de llavors ha col·laborat amb els millors directors especialistes en òpera barroca, com William Christie, Harry Bicket, Emmanuelle Haïm i Paul Agnew, i ha debutat als principals teatres d’òpera d’Europa i els Estats Units. És artista en exclusiva de la discogràfica Erato/Warner.

Icona pop entre el públic jove, Jakub Józef Orliński ha demostrat els darrers anys que la música antiga no està destinada només a un públic “antiquat”, i que les noves tendències culturals en la forma de vestir i, fins i tot, en la dansa (el cantant és un ballarí excel·lent de break dance) no estan renyides amb la poètica i l’intimisme de la interpretació de l’òpera barroca i el lied.

El concert coincidirà amb l’estrena de la nova il·luminació de l’emblemàtica lluerna de la sala, i és per això que uns minuts abans d’iniciar el recital, es faran uns breus parlaments institucionals així com una demostració de les noves possibilitats que ofereix el nou sistema d’il·luminació.

Imatge destacada: (c) Jiyan Chen.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter