Subscriu-te

El cor Actea en el cicle Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona

Cor femení Actea. © Juan Carlos Romero Santín

El cor femení Actea oferirà el quart concert del 18è cicle Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona el dia 31 de maig (19 h) a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (av. Diagonal, 647). El cor, sota la direcció de Carles-Josep Comalada, interpretarà un repertori de cançons xineses que volen mostrar un tast de la diversitat cultural i ètnica de la Xina.

Actea, format per dinou cantants, es va presentar l’abril de 1992 –amb el nom de Cor de Noies del CMMB– i des d’aleshores ha actuat amb gran èxit en nombrosos auditoris de Catalunya (Liceu, Palau de la Música, Teatre Fortuny, Teatre-Auditori de Sant Cugat), tot participant en diversos festivals i cicles de concerts (Festival de Música del Maresme, Festes del Tura d’Olot, Festival de Música de Tremp, Cicle de Concerts a les Comarques de Lleida, Ribermúsica 96, Cicle de Concerts del Patrimoni, etc.). També ha realitzat concerts a Madrid, Segòvia, el País Basc, Aragó, Alemanya, Itàlia i França. El cor femení Actea ha estat guardonat diverses vegades a la Mostra de Cant Coral de la Generalitat de Catalunya i al Festival Internacional de Música de Cantonigròs en dues ocasions. El seu director, Carles-Josep Comalada, és graduat en direcció de cors i d’orquestra i ha realitzat estudis musicals a Holanda, Bèlgica, Itàlia i els Estats Units. També, com a director de diversos conjunts corals i orquestrals, ha actuat a Catalunya, Estat espanyol, França, Alemanya, Itàlia i Polònia.

L’entitat Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona és una associació dedicada a pal·liar la marginació social a la ciutat, centrada al barri del Raval, que mitjançant l’organització de cicles de concerts recapta fons econòmics que inverteix en diferents projectes. La idea sorgí arran del moviment de solidaritat social i econòmic que es desenvolupà a causa de l’incendi del Gran Teatre del Liceu el 1994, amb la finalitat de poder reconstruir també la vida dels que malviuen al barri que envolta el teatre d’òpera. L’entrada del concert val 6 euros, a més d’una “fila zero” per a donatius. Més informació: www.corcremat.org

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter