Subscriu-te

La soprano María Bayo encapçala el Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós

María Bayo

La XVIII edició del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages ha presentat la programació d’enguany, en la qual destaca la presència de la soprano navarresa María Bayo el 22 de juliol al Mas de Sant Iscle, lloc habitual dels concerts d’aquesta cita. El Festival compta amb quatre concerts els dijous de juliol, amb les actuacions de Mireia Pintó, Claudi Arimany i Vladislav Bronevetzki. El certamen, que també té el nom de Memorial Eduard Casajoana en honor de qui fou professor de música i alcalde de Sant Fruitós de Bages, es mostra un any més com a proposta molt consolidada a l’estiu a la Catalunya central, tot resistint la crisi que assola els petits festivals, tot i que l’edició de l’any passat ja disposava d’un pressupost un 37% inferior respecte de la xifra del 2009.

María Bayo, Premi Nacional de Música el 2009 i primera cantant espanyola que va ser convidada al Festival de Salzburg, hi actuarà el 26 de juliol a partir de les 10 de la nit, acompanyada al piano per Rubén Fernández-Aguirre, Premi Ópera Actual 2010. La soprano interpretarà peces dels compositors Guastavino, Turina, Mompou i Montsalvatge, entre d’altres. Però aquest serà el concert de cloenda d’aquesta edició, que començarà el 5 de juliol amb l’actuació del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, dirigit per Xavier Puig, que oferirà una primera part amb cançons gospel de diversos autors, com Michael Tippet, Peter Knight i Kirby Shaw, per interpretar després de l’intermedi la Missa Gospel de Robert Ray.

La setmana següent, el dia 12 de juliol, arribaran al Mas de Sant Iscle, Mark Solé-Leris i Frédéric Chavel, intèrprets francesos amb una carrera plegats des de fa un quart de segle, per protagonitzar un concert de piano a quatre mans amb obres de Gershwin, Milhaud, Grieg i Rossini. I el 19 de juliol serà el torn de Mireia Pintó, una de les grans artífexs del prestigi assolit pel Festival, amb un espai reservat sempre en un dels concerts del programa des dels seus inicis el 1994. La mezzosoprano actuarà juntament amb el pianista Vladislav Bronevetzki, una altra de les ànimes del certamen, i el flautista Claudi Arimany, amb un repertori en què hi haurà peces de Händel, Telemann i Brahms, entre d’altres.

Una de les peculiaritats del Festival, sempre present des de l’inici, és que els concerts es duguin a terme coincidint amb els dijous del mes de juliol, decisió que es va prendre al seu dia i que s’ha mostrat positiva, tot valorant que a l’estiu la gent de les comarques interiors acostumen a passar els caps de setmana a prop de la costa o de la muntanya. Això ha esdevingut ja una tradició, i els dijous del mes de juliol Sant Fruitós de Bages acull la seva millor cita musical. El Festival ha passat per diferents escenaris fins a arribar al Mas de Sant Iscle, escenari actual. Primer va ser l’Església Parroquial, després el Teatre Casal Cultural, posteriorment el Monestir de Sant Benet de Bages, i des de l’any 2001 el Mas de Sant Iscle.

La venta d’entrades, entre els 20 i 25 euros, com és habitual, s’activarà properament, tot i que ja es poden començar a fer reserves a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la població bagenca.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter