Subscriu-te

El cor belga Helicon i el cor asturià Aurum guanyen al Festival de Cantonigròs 2013

El cor de cambra belga Helicon. © Tomàs Baiget
El cor de cambra belga Helicon. © Tomàs Baiget

Grups d’Ucraïna i Bulgària, premis de música popular i dansa; i el Cor Infantil de l’Orfeó Català, tercer premi en la competició de cors infantils.

El cor de cambra Helicon, de la ciutat belga de Boechault, ha estat el guanyador de la competició de cors mixtos fins a 40 veus disputada en la 31a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs. Helicon, dirigit per Geert Hendrix, ha estat guardonat amb el primer premi (Premi Generalitat de Catalunya) dotat amb 1.800 euros. El segon premi (Premi Ajuntament de Vic), dotat amb 1.200 euros, ha estat per al cor Akademiski pevski zbor Maribor, d’Eslovènia, dirigit per Tadeja Vulc; mentre que el tercer premi (Premi Institució Puig-Porret), dotat amb 600 euros, ha estat per al cor de la Tallin University of Tecnology d’Estònia, dirigit per Ilmars Millers.

El Coro Aurum de Luanco (Astúries). © Tomàs Baiget
El Coro Aurum de Luanco (Astúries). © Tomàs Baiget

En la competició de cors femenins fins a 36 veus, el primer premi (Premi Generalitat de Catalunya), dotat amb 1.200 euros, ha estat per al Coro Aurum de Luanco (Astúries), dirigit per Elena Rosso. El segon premi (Premi Ajuntament de Vic), dotat amb 800 euros, ha estat per al cor Oriana Youth Female d’Odessa (Ucraïna), dirigit per Galina Shpak; i el tercer premi (Premi Institució Puig-Porret), dotat amb 400 euros, ha estat per a l’Ellerhein Girls Choir, de Tallin (Estònia), dirigit per Ingrid Korvits.

L’Oriana Youth Female Choir d’Odessa. © Tomàs Baiget
L’Oriana Youth Female Choir d’Odessa. © Tomàs Baiget

Pel que fa a la competició de música popular, l’Oriana Youth Female Choir d’Odessa, (Ucraïna), ha repetit guardó, ja que ha estat el guanyador de la competició de cors mixtos, masculins o femenins, de música popular de 40 veus com a màxim, amb el Premi Generalitat de Catalunya, dotat amb 600 euros. Per la seva banda, l’Ellerhein Girls Choir (Estònia), dirigit per Ingrid Korvits, també ha repetit premi, amb el segon premi (Premi Ajuntament de Vic), de 400 euros. El tercer premi (Premi Institució Puig-Porret), dotat amb 200 euros, ha estat per a l’Its Student Choir (Indonèsia), dirigit per Budi Susanto Yohanes.

El Liepaitès Girls Choir de Lituània. © Tomàs Baiget
El Liepaitès Girls Choir de Lituània. © Tomàs Baiget

Pel que fa a la competició de cors infantils d’un màxim de 40 cantaires, el guanyador del primer premi (Premi Generalitat de Catalunya), dotat amb 800 euros, ha estat per al Liepaitès Girls Choir de Lituània, dirigit per Audrone Steponaviciute Supkauskiene. El segon guardó (Premi Ajuntament de Vic), dotat amb 500 euros, ha estat concedit a Los Peques del León de Oro, d’Astúries, amb direcció d’Elena Rosso, i el tercer premi (Premi Institució Puig-Porret), dotat amb 300 euros, ha estat per al Cor Infantil de l’Orfeó Català, dirigit per Glòria Coma.

El Cor Infantil de l’Orfeó Català. © Tomàs Baiget
El Cor Infantil de l’Orfeó Català. © Tomàs Baiget

Finalment, en la competició de danses de 35 components com a màxim, el grup Folk Dance de Shumen (Bulgària) ha estat proclamat el millor grup de dansa. Aquest grup que dirigeix Boryana Koleva ha estat guardonat amb el Premi Generalitat de Catalunya, de 600 euros. El Premi Ajuntament de Vic, de 400 euros, ha estat per a Rovesnik (Ucraïna), dirigit per Natalia Tuboltseva, mentre que el tercer premi (Premi Institució Puig-Porret), dotat amb 200 euros, ha estat per al Loughgiel Folk Dancers (Irlanda del Nord), dirigit per Coleete O’Mullan.

Cercavila de grups de dansa. © www.facebook.com/pages/FESTIVAL-INTERNACIONAL-DE-MÚSICA-DE-CANTONIGRÒS
Cercavila de grups de dansa. © www.facebook.com/pages/FESTIVAL-INTERNACIONAL-DE-MÚSICA-DE-CANTONIGRÒS

En aquesta 31a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs, del 18 al 21 de juliol i per segon any celebrat a la ciutat de Vic, es van poder veure i escoltar un total de 35 grups corals i associacions dansaires provinents de 24 països d’arreu del món. Per segon any consecutiu, a banda de les actuacions dins el teatre de Vic, se celebrava l’Off Festival amb una quinzena d’actuacions de música i danses d’arreu del món en diversos escenaris de Vic, així com en hospitals i centres per a la gent gran. El cant de l’Himne del Festival interpretat pels grups participants i el públic assistent va posar punt final al certamen.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter