Subscriu-te

El Cor Canta torna per segon any i dobla el nombre de concerts

El Cor Canta, l’associació coral creada el juliol del 2018 i promoguda per un grup de cantaires amateurs procedents del projecte Canta amb l’OBC, presenta el projecte d’enguany, en què realitzaran quatre concerts en gira per Terrassa, Barcelona, Torroella de Montgrí i Manresa el proper mes de febrer. Els concerts inclouran el Gloria d’Albert Guinovart, encàrrec de l’entitat estrenat l’any passat i que s’interpretarà amb una nova orquestració; l’estrena de Visions i cants d’Àngel Pérez Ortega, obra guanyadora de la categoria de joves compositors del concurs internacional de composició d’obres per a cor i orquestra convocat per l’entitat, i l’estrena de Camí de sol de Gerard López Boada, guanyador del primer premi de la categoria de compositors professionals del concurs.

Visions i cants d’Àngel Pérez Ortega és una obra basada en els poemes “La nostra bandera”, “Cant de novembre”, “L’ànima de les flors” i “Cant dels joves” del llibre Visions i cants de Joan Maragall. Pérez Ortega defineix l’obra com una reflexió sobre els nostres temps i els que ja han passat, la identitat i la lluita per un mon i uns ideals millors. Amb música d’influències postromàntiques, impressionistes i folklòriques, amb un interès especial per la melodia, l’obra explota l’heroïcitat i grandesa del cor com a estètica de la unió de forces de la humanitat, juntes en un crit d’esperança. Per la seva banda, Camí de sol de Gerard López Boada és una composició basada en els poemes Les formigues i Ara no es fa, però jo encara ho faria de Joan Salvat-Papasseit. López Boada explica que és una obra meitat vital i divertida, meitat romàntica i melangiosa, tot formant un conjunt canviant i colorista, bàsicament intentant emular la seva poesia sempre apassionada i autèntica. El Gloria d’Albert Guinovart és una obra per al cor i veu solista femenina, de gran lluminositat i dificultat.

El Cor Canta a l’Auditori de Barcelona l’any passat. © Antoni Bofill

Les dues estrenes sorgeixen del Concurs Internacional de Composició que va convocar El Cor Canta l’any passat. Una iniciativa amb la finalitat de donar suport a la literatura catalana i als compositors novells, ampliar el repertori per a cor i orquestra i fer més visible el projecte. Així, l’entitat confirma el seu compromís amb la promoció de la creació musical i la cultura catalana en general amb aquestes tres obres de compositors de diferents generacions: una figura consagrada com Albert Guinovart, un compositor professional emergent com és Gerard López Boada i un jove compositor com ara Àngel Pérez Ortega, encara estudiant de l’ESMUC.

Aquest any també es presenta com a novetat la incorporació d’Eva Martínez i Tomé com a nova directora del projecte, al costat d’Elisenda Carrasco, en qui va recaure la direcció l’any passat junt amb Pere Lluís Biosca. Al tàndem de directores, aquest any s’hi suma la soprano mallorquina Irene Mas, que va obtenir un accèssit als Premis El Primer Palau 2019, i el tenor i compositor igualadí Carles Prat, per a les parts solistes, i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48.

Els concerts tindran lloc a Terrassa el divendres 7 de febrer (Centre Cultural, 21 h), a l’Auditori de Barcelona el diumenge 9 de febrer (12 h), a Torroella de Montgrí el dissabte 15 de febrer (Espai Ter, 20.30 h) i a Manresa el diumenge 16 de febrer (Teatre Kursaal, 18 h).

L’associació El Cor Canta té com a objectiu general adquirir la formació́ musical necessària que permeti al grup consolidar-se com una coral estable i situar-se com un dels cors referents del panorama musical català. De manera amateur, però envoltats per grans professionals, la formació presenta en format concert els seus projectes artístics anuals. El Cor Canta va debutar en públic l’any passat a l’Auditori de Barcelona i a l’Auditori de Girona, amb l’estrena de l’obra Gloria d’Albert Guinovart.

Imatge destacada: una assaig amb Elisenda Carrasco (foto obtinguda a https://www.facebook.com/elcorcanta/)

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter