Subscriu-te

El web Patrimoni Musical Català ofereix tota la informació sobre patrimoni musical català

Divendres passat, 24 de gener, es va presentar el portal Patrimoni Musical Català/Catalan Music Heritage en una roda de premsa que va presidir la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, al costat de la directora general de Cultura Popular, Àngels Blasco, i del director del Centre Robert Gerhard, Jaume Ayats. Catalunya té un llegat patrimonial molt ric que està preservat en diverses institucions i entitats del país. El portal, impulsat pel Centre Robert Gerhard del Departament de Cultura, amb la col·laboració de L’Auditori i del Museu de la Música de Barcelona, agrupa per primera vegada aquesta informació i l’amplia amb l’objectiu d’ensenyar ordenadament el patrimoni musical mostrant una imatge cultural del país en matèria musical. Una eina que vol ser imprescindible per a la visualització en línia del patrimoni musical català.

La consellera de Cultura va destacar que el portal web www.patrimonimusical.cat “és una nova eina que afavoreix la difusió internacional del patrimoni musical català”, i va afegir que el portal té moltes virtuts, com ara donar visibilitat a les dones compositores, intèrprets i pedagogues. També, Àngels Blasco va dir que “posem el portal al servei d’investigadors, músics, estudiants, conservatoris de música, intèrprets i el públic interessat en la música”. Per la seva banda, Jaume Ayats va explicar que “tenim al país moltes iniciatives de conservació del patrimoni, però calia un portal que donés aquesta visió global i sintètica”.

El portal permet accedir, per primera vegada, a milers de partitures directament imprimibles, exemples enregistrats o audiovisuals, informacions sobre compositors i músics, catàlegs d’instruments, i enllaços amb repositoris d’enregistraments orals. El web, en català i anglès, compta actualment amb 400 entrades, però s’anirà enriquint amb nous continguts fins arribar al miler d’entrades. Amb la creació del portal del Patrimoni Musical Català es dona resposta a una necessitat nacional, i facilita l’accés i el coneixement del patrimoni català a dins el país i, sobretot, a nivell internacional.

El web, obert a tothom, serà una eina de gran utilitat per a compositors, músics, investigadors, professors, estudiants, així com conservatoris, escoles de música, entitats i institucions interessats en descobrir el patrimoni musical; i s’ampliarà de forma progressiva a partir de les digitalitzacions de col·leccions públiques i privades.

El Centre Robert Gerhard va ser creat el 2008 pel Departament de Cultura i té la seu a L’Auditori de Barcelona. La seva missió és promoure i difondre el patrimoni musical català, i facilitar-ne l’accés a tots els agents socials.

Imatge destacada: Jaume Ayats, Mariàngela Vilallonga i Àngels Blasco (d’esquerra a dreta) durant la roda de premsa

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter