Subscriu-te

El Cor de Cambra Anton Bruckner actua a Granollers i Barcelona amb un programa nadalenc que inclou ‘Rejoice in the Lamb’ de Benjamin Britten.

 

El Cor de Cambra Anton Bruckner  actua demà dissabte, 17 de desembre, a les 21.30 h a l’església de Sant Esteve de Granollers, amb el programa titulat “Puer Natus: el Nadal que arriba”, del cicleLa Músicadel Cel. Un concert que tindrà repetició el dijous 22 de desembre a les 21.30 h a l’església franciscana situada al carrer de Santaló, 80 (parada Muntaner dels FGC) de Barcelona. Les entrades, en tots dos concerts, tenen un preu únic de 5 euros.

Sota la direcció de Júlia Sesé i Josep-Ramon Olivé –codirectors d’aquesta versàtil formació coral–, el Cor de Cambra Anton Bruckner interpretarà un interessant programa que inclou la cantata sacra Rejoice in the Lamb de B. Britten. Una cantata composta per a l’aniversari de consagració d’un temple anglès, sobre textos de Christopher Smart. El poeta anglès va escriure els textos emprats per Britten des d’un asil de caritat, a la vellesa i amb els mitjans i en el context del que significava un asil a l’Anglaterra del segle XVIII. Versa sobre personatges d’inspiració bíblica i arriba fins a una mena de transcripció salmística en què els instruments musicals es presenten per lloar Déu, passant pel paper del gat i el ratolí, i també de les flors, en aquesta lloa divina. Resulta impressionant com Britten articula aquesta seqüència cap a la totalitat.

Com expressa l’organista Vicenç Prunés, organista de l’església de St. Esteve de Granollers que acompanyarà el cor en ambdós concerts, “el sentit d’aquesta peça en un concert de Nadal és aquest: com, des de l’abandó i la pobresa, l’esperit s’enlaira cap a la contemplació de la creació en camí vers a la seva fi, això és, segons la perspectiva cristiana del seu autor, la plenitud de la unió de l’home/creació amb el seu Creador. És a dir, el missatge de Nadal: «Déu-amb-nosaltres»”.

El programa es completa amb la Christmas Toccata (2003) de Jürgen Borstelmann i Nit de vetlla del pare Ireneu Segarra –obres per a orgue sol–, dues cançons dels Sechs geistliche Lieder –“Einklang” i “Resignation”– d’Hugo Wolf, Letztes Glück de Johannes Brahms, Abendlied de Joseph Rheinberger, el motet Hör mein Bitten de Felix Mendelssohn i A clare benediction de John Rutter.

El Cor de Cambra Anton Bruckner va ser fundat per Sergi Moreno Lasalle l’any 2003 i inicialment es va centrar en la interpretació de la música barroca. Des del 2008 en comparteixen la direcció Josep-Ramon Olivé i Júlia Sesé. El Cor de Cambra Anton Bruckner té actualment un repertori molt ampli i ha ofert nombrosos concerts a Catalunya i França (París i Estrasburg). Recentment ha participat en una producció del Magnificat de John Rutter sota la direcció de Manuel Valdivieso amb el Cor de Cambra del Vallès Oriental i l’Orquestra Girona XXI i ha interpretat el Magnificat i el Gloria d’Antonio Vivaldi junt amb el Cor Albada de l’Agrupació Madrigal i l’Orquestra Barroca Catalana a Barcelona i Terrassa. El passat mes de maig va guanyar el segon premi al Concurs Coral Internacional de Malgrat de Mar.

Júlia Sesé és la primera llicenciada en cant coral de l’ESMUC i va estudiar amb Pierre Cao, Josep Vila i Mireia Barrera. Ha ampliat els seus estudis de direcció a Itàlia, Noruega i Espanya, amb directors com J. Duijck, , S. Carrington, D. Warland i H. Christophers. Dirigeix el Cor de Cambra Anton Bruckner, el cor de noies Exaudio d’Igualada i el cor Diaula de Barcelona. Ha estat beneficiària de les beques quela Fundació Victòriadels Àngels atorga a joves cantants per a la seva formació.

Josep-Ramon Olivé va estudiar a l’Escolania de Montserrat i el 2010 acabà els estudis en direcció coral a l’ESMUC. Actualment fa estudis de cant clàssic a l’ESMUC amb Mireia Pintó i Xavier Mendoza. Ha dirigit el Cor Amalgama d’Esplugues ila Coraldela Unió Santcugatenca.Des del 2008 dirigeix el Cor de Cambra Anton Bruckner. El 2010 va dirigir el Cor Jove Català que participa al projecte europeu de cors joves CHOIR que es du a terme a Ochsenhausen (Alemanya).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter