Subscriu-te
,

El Cor de Cambra ARSinNOVA, guanyador del Gran Premio Coral 2013

El Cor de Cambra ARSinNOVA, de Barcelona, en el Gran Premio Coral 2013
El Cor de Cambra ARSinNOVA, de Barcelona, en el Gran Premio Coral 2013

El Cor de Cambra ARSinNOVA, de Barcelona, dirigit per Pere Lluís Biosca i Soler, ha estat el guanyador de la 15a edició del Gran Premio Coral 2013 celebrat a Gijón els dies 30 de novembre i 1 de desembre. El Gran Premio Nacional de Canto Coral, el concurs coral més reconegut a nivell estatal, convocava a Gijón els guanyadors dels quatre certàmens estatals de l’Asociación del Gran Premio Nacional de l’any anterior, per participar aquest cap de setmana en dues modalitats: polifonia i folklore.

ARSinNOVA representava el Certamen Coral de Ejea de los Caballeros pel fet d’haver guanyat el guardó d’aquest concurs l’any 2012. La resta de cors participants van ser Camerata Coral de la Universidad de Cantabria, representant del Gran Premio Coral de Santander 2012; VokalArs, de Madrid, representant de l’Antigua Abesbatzak Lehiaketa de Zumarraga (Guipúscoa), i el Coro de Cámara Alterum, de Valladolid, representant del Certamen de la Canción Marinera de San Vicente de la Barquera (Cantàbria).

El jurat format per Jesús Eguiguren, Esteban Sanz, Marco Antonio García de Paz, Jordi Casas Bayer i Eva Ugalde, va puntuar les interpretacions dels quatre cors en les dues sessions del concurs, dissabte i diumenge.

El cor barceloní va interpretar les obres Io mi son Giovinetta (C. Monteverdi), Ave Maris Stella (E. Grieg), Heaven-Haven (B. Britten) i Agnus Dei (K. Penderecki) en la modalitat de polifonia el dissabte, i Lorenzo y Catalina (M. Oltra), Navidad en Aragón (D. Andreo), El cant dels ocells (harmonització de B. Vivancos) i Les neus que es fonen (E. Morera, text d’A. Guimerà) en la categoria de folklore el diumenge al matí.

Després de dos dies de gran qualitat musical al Teatro Jovellanos de Gijón, ARSiNOVA va aconseguir la màxima puntuació d’ambdues categories i es va proclamar vencedor absolut d’aquesta edició, tot obtenint-hi el primer premi. El segon lloc va ser per al Coro de Cámara Alterum, de Valladolid.

El premi representa el tercer guardó aconseguit pel cor, juntament amb el primer premi de la categoria de cor mixt del 6è Festival Internacional Coral de Malgrat de Mar (2011) i el primer premi del XLII Certamen Coral de Ejea de los Caballeros (2012).

El cor ARSinNOVA, nascut l’any 2007, està format per una trentena de joves amb una sòlida formació musical i vocal i una experiència dilatada en el món coral. El cor, dirigit per Pere Lluís Biosca des de l’inici, ha interpretat repertori de diverses èpoques i estils. Pere Lluís Biosca actualment també dirigeix el grup vocal de música antiga La Xantria i és el director adjunt del Cor Madrigal i el Cor Francesc Valls de la catedral de Barcelona. Com a docent participa en diversos cursos de direcció coral i és el director del cursos que organitza la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). L’any 2011 va rebre el premi al millor director del VI Festival Internacional Coral de Malgrat de Mar. Entre els projectes previstos per ARSinNOVA el 2014 hi ha un concert d’obres romàntiques acompanyades de piano i la interpretació del Requiem de Duruflé amb l’organista Vicenç Prunés.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter