Subscriu-te

El cor de cambra de la Charleston Southern University, de gira per Catalunya

Concert Singers de la Horton School of Music
Concert Singers de la Horton School of Music

El Concert Singers de la Horton School of Music, de la Charleston Southern University  (Carolina del Sud, Estats Units), actuarà per primera vegada a Catalunya, i a l’Estat espanyol, amb una gira de quatre concerts a Palafrugell, Girona i Barcelona. El Concert Singers, dirigit per Valerie Bullock, és un cor de cambra de 26 cantaires –reuneix estudiants de música i estudiants d’altres especialitats i graduats de la universitat– amb un repertori variat que abasta totes les èpoques i gèneres. La formació fa gires cada any pels Estats Units i cada dos anys per Europa; al Vell Continent ha cantat per Àustria, Bulgària, Itàlia, la República Txeca, Anglaterra, Alemanya i Escòcia.

Ricard Bordas
Ricard Bordas

Aquesta gira catalana compta amb la col·laboració de diverses persones, entre les quals –a petició de Valerie Bullock– el contratenor i director català Ricard Bordas, professor de la Horton School of Music, que dirigeix la mateixa Valerie Bullock. I des de Catalunya, hi col·laboren molt especialment Montserrat Cladevall, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Corals, i els directors Rita Ferrer i Antoni Amorós.

Així, aquest mes de juny el Concert Singers actuarà demà dimarts, dia 3, a Palafrugell, a l’església de Sant Martí (21 h), concert compartit amb la Coral Nit de Juny, dirigida per Rita Ferrer; el dimecres 4 a la catedral de Girona (21 h), concert compartit amb el Cor de Cambra de Girona, dirigit per Antoni Amorós; el divendres 6 a la catedral de Barcelona (17.45 h), i el dissabte 7 a l’església de Sant Pere de les Puel·les (21 h), també a Barcelona, amb el Cor Cantus, dirigit per Alfred Cañamero, en el darrer concert de la 31a edició del Maig Coral del Barcelonès. El repertori que oferirà a Catalunya el cor nord-americà, a cappella, està format per obres de Shaw-Parker, Billings, Christiansen, Tebay, Manz, Lauridsen, Carter i Hogan.

L’activitat del Concert Singers a Europa, normalment al mes de juny, ha estat extensa i se’n poden destacar les fites següents. El 2003 va interpretar Un rèquiem alemany de Brahms a Varna (Bulgària) en el 5è Festival Internacional de Directors. Els anys 2004 i 2006 va ser el cor resident de la catedral Minster de York (Anglaterra), i el 2006 el cor també cantà a la catedral de Saint Giles, a Edimburg, durant la temporada de concerts del temple. El 2008 el cor viatjà a Àustria, Alemanya i a la Repúblia Txeca, amb concerts destacats a la catedral de Salzburg i la catedral de Sant Esteve, a Viena. El 2010 oferí diversos concerts al nord d’Itàlia i el 2012 va ser seleccionat com a cor resident a la catedral de Canterbury durant les celebracions de l’any del jubileu de la reina Isabel II. D’altra banda, el cor ha estat seleccionat en diverses ocasions per participar en la Choral Artist Series del festival Piccolo Spoleto de Charleston.

Valerie Bullock
Valerie Bullock

Als Estats Units, el contratenor i director català Ricard Bordas és, des de fa uns anys, professor de música (cant i interpretació) a la Horton School of Music de la Charleston Southern University i director del cor d’homes d’aquesta universitat. També a Charleston (Carolina del Sud) és director del programa i activitats corals a l’església First (Scots) Presbyterian Church i director del cor d’homes Charleston Men’s Chorus .

Per la seva banda, Valerie Bullock és la degana de la Horton School of Music, professora de música i directora del programa d’activitats corals de la Charleston Southern University, on dirigeix el cor de cambra Concert Singers, el cor femení Bel Canto i és coordinadora dels estudis universitaris d’educació musical per a les escoles.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter