Subscriu-te
,

El Cor Infantil Amics de la Unió guanya el primer premi del Certamen Coral de Tolosa en la categoria Cors Infantils

Cor_Infantil_Amics_Unió_OK

El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, dirigit per Josep Vila i Jover, va ser el guanyador del primer premi de la categoria Cors Infantils de la 47a edició del Certamen Coral de Tolosa (Guipúscoa), que es va celebrar el dies 29, 30 i 31 d’octubre passat. El Certamen Coral de Tolosa és considerat una de les cites més importants en el món coral, ja que en aquest concurs només poden participar després d’un estricte procés de selecció previ. El concurs inclou les categories Cors de Cambra i Cors Infantils, amb diferents modalitats en cada categoria. En les seves 45 edicions, hi ha passat 1.200 corals de tot el món. A més, és un dels sis certàmens integrants del Gran Premi Europeu de Cant Coral.

Aquest any hi han participat 15 cors, procedents de Letònia, Madrid, Hongria, Alemanya, el Japó, Noruega, Argentina, Suècia, Estònia, França, Bielorússia, els Estats Units i Catalunya. El jurat internacional estava format per Brady Allred, Javier Busto, Hiroki Fujii, Johann Van der Sandt, Māris Sirmais, Harald Jerss i Friederike Woebcken. En la competició de Cors Infantils, que va tenir lloc dissabte passat al Teatre Leidor de Tolosa, hi van concursar: Marczibányi Téri Kodáli Iskola Gyermekkara d’Hongria, Pequeños Cantores de la Jorcam de Madrid, Riga Cathedral Girl’s Choir de Letònia, Girls Choir of Musarami Choral School d’Estònia, Youth Children Choir Lira de Bielorrússia i el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers.

 

El Cor Infantil Amics de la Unió festeja el Premi de Tolosa amb aquesta foto de grup. © www.facebook.com/amicsdelaunio
El Cor Infantil Amics de la Unió festeja el Premi de Tolosa amb aquesta foto de grup. © www.facebook.com/amicsdelaunio

El Cor Infantil Amics de la Unió havia participat en el concurs els anys 2008 i 2010. La darrera vegada hi va obtenir el segon premi. Un guardó d’aquest nivell només havia estat obtingut abans en una ocasió per un altre cor català. Així doncs, el primer premi del Cor Infantil Amics de la Unió el converteix en el primer cor de l’Estat espanyol a aconseguir aquest reconeixement.

A més, el Concurs també atorga el premi al millor cor de tot el certamen, que el nomina per a la final del Gran Premi Europeu de Cant Coral, al qual només accedeixen els finalistes dels sis certàmens més prestigiosos d’Europa. En aquesta ocasió, el guanyador a Tolosa, que va obtenir el primer premi en quatre categories, va ser el conegut cor francès Mikrokosmos, amb una puntuació del jurat de 89,30 punts, només mig punt per sobre dels 88,80 del Cor Infantil Amics de la Unió. És també, doncs, la primera vegada que un cor infantil obté una puntuació tan propera a la nominació per al gran Gran Premi. Podeu veure la notícia dels premis oferta per la televisió basca en aquest enllaç.

El Gran Premi Europeu de Cant Coral és un concurs organitzat pels Concursos Internacionals Corals d’Arezzo (Itàlia), Debrecen (Hongria), Maribor (Eslovènia), Tours (França), Varna (Bulgària) i Tolosa (País Basc); els cors guanyadors absoluts en qualsevol d’aquests concursos competiran l’any 2016 a Varna pel Gran Premi Europe de Cant Coral.

La temporada de tardor i hivern 2015-16

La Societat Coral Amics de la Unió de Granollers va presentar la temporada de tardor i hivern, en què es consolida la presència dels seus cors, tant a nivell internacional com als principals escenaris del país, coincidint amb els vint anys de la seva Escola de Música.

Presentació de la temporada de concerts de tardor i hivern 2015-16
Presentació de la temporada de concerts de tardor i hivern 2015-16

La temporada de l’entitat, de la qual Josep Vila i Jover és el director artístic, presenta concerts de diversos estils i nivells que permeten oferir propostes a tot tipus de públics, alhora que ofereix un espai d’expressió per als diferents tipus de formacions en el si de l’entitat. Entre les propostes més ambicioses, cal destacar les del Cor de Cambra de Granollers i el Cor Infantil Amics de la Unió, si bé la resta de cors i orquestres també oferiran els seus projectes al públic.

Els més rellevants de la temporada són: el viatge del Cor Infantil Amics de la Unió a Munic, com a guanyador de la darrera edició del concurs Let the Peoples Sing, el mes passat; el projecte Músiques per a l’Escena impulsat per Òpera Còmica de Barcelona i l’Aula d’Òpera Amics de la Unió, per recuperar la sarsuela catalana, a l’octubre, desembre i febrer; el concert benèfic de Santa Cecília, dedicat enguany a la Fundació Nzuri Daima i el Cor Safari; la participació de diversos cors de l’entitat en el concert de Nadal de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, entorn del teatre musical; la participació del Cor Infantil en la producció del Gran Teatre del Liceu Otello de Verdi (del 21 de gener al 7 de febrer de 2016), i el concert del trentè aniversari de la Mitja Marató granollerina.

La primera actuació del curs va ser al setembre, en el concert inaugural de la temporada de l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana (cicle Concerts Simfònics al Palau), en el qual el Cor Infantil, el Cor Jove i el Cor de Cambra de Granollers van interpretar la cantata Carmina Burana de Carl Orff.

D’altra banda, aquesta temporada coincideix amb el vintè curs acadèmic de l’Escola de Música Amics de la Unió. Per celebrar l’esdeveniment neix un nou cicle de concerts lligat directament a la vessant més clarament educativa de l’entitat. Es tracta dels Divendres Musicals, un cicle de petit format en el qual actuaran alumnes i professors de l’escola un divendres al mes a partir de desembre.

Finalment, un dels projectes docents que ha anat guanyant més dimensió els darrers anys a l’escola és l’Aula d’Òpera, en què alumnes de cant de diversos nivells treballen repertori, actuació, escena, etc. i porten a terme produccions musicals de nivell. Així com el curs passat van escenificar l’òpera de Purcell The fairy queen, enguany han unit esforços amb Òpera Còmica de Barcelona per treballar repertori poc conegut de sarsuela catalana, que es presentarà en diverses actuacions durant tot el curs al Teatre Regina de Barcelona i al Teatre de Ponent de Granollers.

Més informació a: www.amicsdelaunio.org

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter