Subscriu-te
,

El Cor Infantil Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers presenten una temporada de primavera-estiu amb estrenes i reconeixements internacionals

Concert de Nadal de la Societat Coral Amics de la Unió. © Toni Torrillas
Concert de Nadal de la Societat Coral Amics de la Unió. © Toni Torrillas

La Societat Coral Amics de la Unió va presentar la seva temporada de primavera-estiu, que concentra una sèrie d’activitats i projectes que van des dels concerts més vinculats a l’escola de música de l’entitat, el concurs de composició o els concerts de final de curs dels cors i orquestres, fins als grans projectes dels cors més reconeguts, com són el Cor Infantil o el Cor de Cambra de Granollers.

Entre totes aquestes activitats, hi destaca el concert del 12 de març passat del Cor Infantil amb la interpretació l’Stabat Mater de Pergolesi en un concert de l’Orquestra de Cambra de Granollers, que aquesta temporada celebra el 25è aniversari. La formació orquestral realitzarà el concert central d’aniversari de la formació orquestral el diumenge 7 de maig, al Teatre Auditori de Granollers (19 h), amb el Credo RV591 de Vivaldi, amb el Cor de Cambra de Granollers.

Els cors i les orquestres d’Amics de la Unió sempre han desenvolupat projectes propis, produccions la tipologia de les quals varia segons la formació que les porta a terme. Així, el Cor Infantil recupera VEUS, un dels seus espectacles més exitosos, que es va estrenar el 2012 i durant dos anys va ser presentat, tant arreu del país com a diversos llocs d’Europa, amb gran èxit. Després d’un temps renovant-ne el repertori i la posada en escena, el cor recupera aquest concepte de concert dinàmic i proper amb què la música, el moviment i la interacció amb el públic converteixen VEUS en una experiència única que encomana la vitalitat dels joves membres del cor.

Cor de Cambra de Granollers. © Toni Torrillas
Cor de Cambra de Granollers. © Toni Torrillas

Per la seva banda, el Cor de Cambra de Granollers continua presentant el seu darrer espectacle, Cantem, basat en músiques d’arrel tradicional de diversos punts d’Europa, i que interpretarà en el seu viatge al País Basc. La mateixa formació estrenarà el 9 d’abril un nou projecte, titulat L’aire barroc. L’art espiritual. Serà al cicle de la Fundació Pro Música Sacra de Granollers, en què interpretarà el conegut motet Jesu, meine Freude de J. S. Bach i el Kyrie i el Credo de Vivaldi, acompanyat del quintet de corda Arcattia.

Cor Infantil Amics de la Unió. © Jordi Ribó
Cor Infantil Amics de la Unió. © Jordi Ribó

En el terreny internacional, el Cor Infantil ha esdevingut els darrers anys un del principals ambaixadors de la música coral catalana. Per primera vegada el cor viatjarà fora de les fronteres europees, ja que ha estat convidat a participar al Festival Coral Internacional de Taipei i a oferir una gira de concerts pel sud del Japó. Abans, però, el Cor Infantil anirà a Arezzo (Itàlia), on recollirà el Premi Guido d’Arezzo que lliura cada any la fundació del mateix nom com a reconeixement de la trajectòria i aportació a la cultura musical.

El Cor Infantil també participarà, el proper juliol, en el Simposi Mundial de Cant Coral que se celebrarà a Barcelona, trobada en què es reuneixen directors, compositors, cors, productors i totes les persones que tenen relació amb el món coral a nivell internacional. El Cor Infantil Amics de la Unió és una de les 24 formacions seleccionades per mostrar el seu treball i explicar el seu projecte davant de totes les personalitats corals a nivell mundial. D’altra banda, el Cor Infantil protagonitzarà el concert d’obertura del Festival de Pasqua de Cervera. També, al mes de juny, el cor participarà a la Setmana Cantant de Tarragona estrenant-hi la Suite Mediterrània d’Eduard Iniesta, amb músiques d’arrel tradicional.

Cor Jove Amics de la Unió. © Jordi Ribó
Cor Jove Amics de la Unió. © Jordi Ribó

L’altre cor que presentarà un projecte molt ambiciós és el Cor Jove Amics de la Unió, en què aquesta temporada Marta Dosaigua és la nova directora. El Cor Jove interpretarà A ceremony of canticles, un projecte exigent que presentarà pel mes de maig i que treballa només amb les veus femenines del cor, acompanyades de noies que formen part d’altres cors de l’entitat. S’hi interpretaran dues obres per a cor de veus blanques i arpa: la coneguda Ceremony of Carols de Britten i l’obra escrita per a l’ocasió per Johan Duijck, Canticles, inspirada en versos de Ramon Llull. Aquest concert que s’estrenarà al maig, probablement s’oferirà també a França pel juliol.

Orquestra de Cambra Amics de la Unió. © Jordi Ribó
Orquestra de Cambra Amics de la Unió. © Jordi Ribó

A part dels diversos cors, els darrers anys l’entitat també ha apostat per la música orquestral. A partir dels alumnes d’instrument que surten de la seva escola de música, però també oberta a qualsevol persona que toqui un instrument amb un cert nivell, es va crear fa uns anys l’Orquestra de Cambra Amics de la Unió, que des del curs 2015-16 és dirigida per Anna Berruezo i Lluís Pérez Cansell. Aquesta orquestra pretén oferir als instrumentistes no professionals (ja siguin estudiants o, simplement, músics amateurs) un espai on compartir el seu interès per la música tirant endavant produccions al més ambicioses possible. El proper mes de maig l’orquestra interpretarà una obra del gran repertori simfònic com és la Primera Simfonia de Beethoven.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter