Subscriu-te

Oberta la convocatòria del Premi Joves Compositors Fundació SGAE-CNDM 2017

imatge concurs SGAE

La Fundació SGAE i el Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM) han obert la convocatòria de la XXVIII edició del Premi Joves Compositors Fundació SGAE-CNDM 2017. Aquests premis tenen l’objectiu d’estimular la creació de música clàssica contemporània entre els joves compositors i contribuir al desenvolupament social mitjançant el coneixement de nous llenguatges, tendències i formes d’expressió musicals. El premi, creat el 1987 per l’SGAE amb freqüència anual, s’ha convertit actualment en un dels més importants certàmens del seu tipus, per l’organització i rigor, així com pel prestigi dels intèrprets i els jurats participants.

Hi poden concórrer tots els compositors, de qualsevol país del món, amb obres de tots els llenguatges o tendències estètiques de música contemporània, menors de 35 anys (el dia de tancament de la convocatòria) i que siguin socis de l’SGAE. No s’hi poden presentar els autors que hagin estat premiats amb el primer premi d’edicions a partir del 2014. Les obres han de ser necessàriament inèdites, d’una durada entre set i dotze minuts i s’han d’ajustar a una plantilla instrumental conformada per un mínim de cinc intèrprets i un màxim de nou. La data límit de presentació d’obres és el dia 4 de setembre de 2017.

Un jurat, integrat per destacats experts en música, seleccionarà les quatre obres finalistes que optaran als guardons, valorats en 11.700 euros, que es repartiran de la manera següent: 6.000 euros i diploma, per al primer premi, Premi Xavier Montsalvatge; 3.000 euros i diploma, per al segon premi, Premi Carmelo Alonso Bernaola; 1.500 euros i diploma, per al tercer premi, Premi Francisco Guerrero Martín; i 1.200 euros i diploma, per a la Menció Honorífica Juan Crisóstomo Arriaga. A més, per contribuir a la posterior promoció i difusió de les obres guanyadores, la Fundació SGAE editarà un disc de promoció amb la gravació en directe de les interpretacions del concert final. El 20 de novembre de 2017, en el marc de la temporada de concerts Series 20/21 del CNDM, se celebrarà a l’Auditorio 400 del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, de Madrid, el concert amb les quatre obres finalistes i es donaran a conèixer els guardons atorgats.

Més informació i consulta de les bases completes als webs www.fundacionsgae.org i www.cndm.mcu.es

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter