Subscriu-te

El Cosmos Quartet debuta al Wigmore Hall amb nous instruments de David Bagué

El grup també ha participat al Heidelberger Frühling amb el Dalia Quartet.

El proper diumenge, 27 de gener, el Cosmos Quartet debuta al Wigmore Hall de Londres, alhora que estrenarà quatre instruments del lutier català David Bagué. Aquest esdeveniment té la singularitat que els quatre músics tocaran amb instruments creats pel mateix constructor, una circumstància habitual al segle XVII, i, per tant, també esdevé un fet cultural de gran rellevància i sense precedents a casa nostra i a la resta de l’Estat. Per definir la feina realitzada, David Bagué explica que “he buscat en cada instrument la coherència d’una unitat acústica que s’adapti a cada membre del quartet. I així contribuir a l’essència de crear un únic instrument per a aquests grans intèrprets”. Actualment David Bagué és considerat el lutier amb més projecció internacional de casa nostra; els seus violins, associats a l’excel·lència i la qualitat, estan considerats entre els millors instruments moderns arreu el món.

El Cosmos Quartet, format per Helena Satué (violí), Bernat Prat (violí), Lara Hernández (viola) i Oriol Prat (violoncel), oferirà el Tercer Quartet de Brahms. El quartet català compartirà aquest concert –que s’emmarca dins el projecte de l’Acadèmia Europea de Música de Cambra (European Chamber Music Academy, ECMA)– amb el Trio Gaon, que interpretarà el Trio per a piano núm. 1 de Brahms. El Cosmos Quartet és membre de l’ECMA i té la tutela per Hatto Beyerle i Johanes Meissl. Actualment els membres del quartet cursen un Màster a la Universitat de Hannover amb el professor Oliver Wille.

Dalia Quartet

D’altra banda, la setmana passada el Cosmos Quartet i el Dalia Quartet van participar en el festival Heidelberger Frühlingen, a Heidelberg, en les jornades Streichquartettfest, dedicades als quartets de corda. És la primera vegada que dos quartets espanyols coincideixen en aquest festival, considerat un dels més prestigiosos d’Alemanya. Les dues formacions van interpretar plegades, entre altres obres, els dos Sextets de Brahms (op. 18 i op. 36). El Dalia Quartet és format per Oleguer Beltran (violí), Elena Rey (violí), Wenting Kang (viola) i Erica Wise (violoncel).

Imatge destacada: Cosmos Quartet

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter