Subscriu-te

La temporada de L’Atlàntida de Vic segueix sumant complicitats

La nova temporada de música i arts escèniques de L’Atlàntida de Vic (gener-juliol del 2019) presenta una programació plural de gran qualitat artística en què els projectes escènics participatius de L’Atlàntida Educa tenen una gran rellevància. L’equipament mostra una clara aposta pels projectes escènics participatius amb voluntat educadora a fi de continuar apropant la música i les arts escèniques a nous públics, uns projectes resultat de moltes complicitats, ja que en cadascun col·laboren artistes professionals i es vehiculen a través de diverses entitats culturals o educatives de la ciutat. 

Trio Sonart

Així, L’Atlàntida organitzarà i produirà set projectes escènics participatius adreçats a diferents col·lectius: Cantània, Cantagrans, Osona en Dansa, la producció de l’EART, la producció de l’EMVIC, el musical Grease i el nou projecte participatiu Vic Balla, que es farà al barri del Remei amb direcció del coreògraf i ballarí Bebeto Cidra. Aquest semestre també coincideix amb el desè aniversari de l’inici del projecte de les Escoles Bressol Municipals i per celebrar-ho es convidarà tota la ciutadania de Vic al concert familiar The Penguins Reggae per Xics (10 de febrer).

Nucli Jazz Trio

En l’àmbit musical, entre les cites més properes del calendari destaquen els concerts per a tots els públics del violinista Ara Malikian acompanyat d’una banda de set músics (27 de gener) i el Concerto a tempo d’umore de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (23 de març); l’espectacle de teatre musical Maremar de Dagoll Dagom (9 de febrer); el Trio Sonart, format per Cati Reus –violí–, Daniel Oliu –violoncel– i Anna Carro –piano– (14 de febrer); el duo de flauta i piano format per Isabel Moreno i Victoria Katsyuba (28 de febrer); el Nucli Jazz Trio, format per Guillem Plana –guitarra i composició–, David Viñolas –bateria– i Aleix Forts –contrabaix– (14 de març), i l’òpera L’elisir d’amore de Donizetti, de la gira Òpera a Catalunya (17 de març). També destaca una nova edició de Fem un Musical, amb el projecte escènic participatiu Grease (3 i 4 de maig), sota la direcció d’Antoni Font i protagonitzat per alumnes de secundària i batxillerat de Vic, que hauran superat prèviament un càsting amb més de setanta participants. La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona protagonitzarà el concert benèfic d’aquest semestre, a favor de l’Associació d’Osona contra el Càncer (31 de març).

Alba Ventura

També hi actuaran el guitarrista Eduard Martín, el duo de violoncel i piano format per Ferran Albrich i Josep Surinyac, i la pianista Alba Ventura.

En el terreny de la música moderna, sobresurt el concert que oferirà Nyandú i Joan Colomo, amb el segell Espai Concert, a la Sala 2 (23 de febrer), i les actuacions The Sey Sisters (22 de març), Els Catarres (25 de maig), Joan Dausà (12 d’abril) i Antonio Orozco (14 de maig).

No hi faltarà una àmplia oferta d’activitats complementàries i d’accés gratuït a L’Atlàntida Educa: conferències a l’entorn de textos teatrals, xerrades abans dels concerts, diàlegs amb els equips artístics després de les funcions i trobades amb els actors de projectes escènics participatius, entre d’altres.

Un altre dels projectes fruit de diverses complicitats és el cicle Teatres i Teatrets d’Osona amb el circ d’avui, en el qual col·laboren L’Atlàntida i els municipis de Torelló, Calldetenes, Sant Hipòlit i Roda de Ter, de manera que a cada teatre es programa un espectacle de circ. L’oferta teatral portarà a Vic un ampli ventall d’obres per a tots els públics, algunes de les quals de gran èxit a la cartellera de Barcelona.

D’altra banda, L’Atlàntida compta amb un nou espai web, una plataforma de difusió que s’adapta a diferents dispositius electrònics, tot millorant i facilitant el procés de compra d’entrades per internet i que permetrà mostrar d’una manera més eficient totes les activitats i els projectes que es duen a terme per esdevenir a curt termini un nou canal de participació ciutadana.

Imatge destacada: imatge de l’interior de L’Atlàntida de Vic 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter