Subscriu-te

El Festival de Pasqua de Perelada amplia l’oferta fins a sis concerts en tres dies

Del 28 al 30 de març, tindrà lloc la segona edició de Pasqua del Festival Perelada, que amplia el nombre de propostes fins a sis concerts, amb atenció especial al Barroc i la nova creació, tant a l’església del Carme com als jardins del castell.

El Festival arrencarà el dijous 28 de març amb la formació barroca Vespres d’Arnadí, dirigida per Dani Espasa que, juntament amb Xavier Sabata, Giulia Semenzato, Marta Almajano, Luigi De Donato i Juan Sancho, interpretaran l’oratori San Giovanni Battista, d’Alessandro Stradella.

L’endemà, es podrà sentir a Peralada l’Stabat Mater que va compondre Johann Sebastian Bach a partir de la cèlebre obra homònima de Giovanni Battista Pergolesi, en aquest cas a càrrec de la formació Bachcelona Consort i les solistes de Salvat Beca Bach Maëlys Robinne i Lara Morger. El programa es completa amb una selecció de les cantates BWV 4, Christ lag in Todes Banden i BWV 31, Der Himmel lacht! Die Erde jubilieret, per celebrar la litúrgia de Pasqua.

La mateixa nit, el Festival acollirà l’estrena absoluta de l’encàrrec Tenebrae Responsoria (Feria sexta in Parasceve) de Joan Magrané. Fruit de la inquietud del compositor i de l’intercanvi d’idees amb Francesc Prat i Pau Codina, l’obra fusiona la música vocal i la música instrumental, amb influències de Couperin i Gesualdo. Maria Hinojosa, Pau Codina i la GIO Symphonia en seran els intèrprets.

L’edició de Pasqua acabarà dissabte 30 de març amb un doble programa. D’una banda, debutarà al Festival el jove pianista Yunchan Lim, el guanyador més jove del concurs Van Cliburn, que interpretant els Études de Frédéric Chopin. De l’altra, la formació francesa Òpera Reial portarà a l’església del Carme part de l’experiència que es viu durant la Setmana Santa a Versalles. Sota la direcció musical de Chloé de Guillebon i amb les solistes Lili Aymonino i Johanna Amzal i el Cor de l’Òpera Reial, interpretarà un programa amb obres de Louis-Nicolas Clérambault i Marc-Antoine Charpentier, així com les Leçons de ténèbres pour le Mercredi Saint de François Couperin.

Finalment, el Festival completa aquesta oferta amb diverses activitats paral·leles en forma de converses i diàlegs així com una proposta que combina la tradició dels ous de Pasqua amb l’art i la dansa, amb l’objectiu d’oferir al públic una experiència interactiva en un entorn únic. Així, durant el matí de Divendres Sant, els conills gegants creats per l’artista australiana Amanda Parer seran el teló de fons d’una festa per a tots els públics dirigida per la reconeguda companyia de dansa CobosMika, que farà ballar el públic al ritme de La consagració de la primavera de Stravinsky.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter