Subscriu-te

El Quartet Atenea protagonitza aquest dijous el concert de cloenda d’El Primer Palau 2023

El Quartet Atenea, guanyador del Premi El Primer Palau 2022, protagonitza aquest dijous el concert de cloenda d’El Primer Palau 2023 amb obres de Bach, Coll i Mendelssohn. Abans del concert tindrà lloc el lliurament de premis del cicle, patrocinat per Mitsubishi Electric, amb la clarinetista Claudia Aliaj com a guanyadora del Premi El Primer Palau 2023.

Demà dijous, 23 de novembre (Sala de Concerts, 20 h), tindrà lloc el concert de cloenda d’El Primer Palau 2023, el cicle de concerts patrocinat per Mitsubishi Electric que dona l’oportunitat a joves músics de debutar al Palau de la Música Catalana, amb l’actuació del Quartet Atenea, formació guanyadora del Premi El Primer Palau 2022. Format per Gil Sisquella i Jaume Angelès, violins, Bernat Santacana, viola, i Iago Domínguez Eiras, violoncel, el quartet presentarà un programa articulat al voltant d’obres inspirades en el cant coral com els corals del segle XVI Aus meines Herzens Grunde, BWV 269 i Mitten wir im Leben sind, BWV 383 harmonitzats per J. S. Bach, Cantos del valencià Francisco Coll i el Quartet de corda núm. 2, op. 13 de Felix Mendelssohn. 

El Quartet Atenea, que va obtenir cinc premis a El Primer Palau 2022, inclòs el primer, és considerat una de les agrupacions catalanes més rellevants de la seva generació. Nascut el 2019 a Barcelona, en la seva curta trajectòria també ha obtingut guardons significatius, com el Prix Jeunes Solistes Credit Suisse 2023, tot esdevenint el primer quartet d’obtenir la distinció, o l’Orpheus Chamber Music Competition. Tot i la seva joventut, el conjunt ha estat convidat a actuar per tot Europa en sales i festivals, i recentment ha estat seleccionat com a artista del Young Classical Artist Trust, amb seu a Londres, i també com a membre resident de la xarxa ProQuartet, amb seu a París. Així mateix, durant la temporada actual i la vinent, el Quartet Atenea desenvolupa una residència artística als Països Baixos organitzada per la String Quartet Biennale Amsterdam. La formació tornarà a actuar aquesta temporada al Palau de la Música Catalana al costat del pianista Jaeden Izik-Dzurko en què oferiran l’estrena absoluta del Quintet per a piano d’Elisenda Fábregas, obra encarregada pel Palau com a compositora convidada d’aquesta temporada, i el Quintet per a piano en Mi bemoll major, op. 44, de Schumann (08.04.2024).

Abans de l’actuació del Quartet Atenea aquest dijous s’entregaran els premis als guanyadors d’aquest any 2023, essent la clarinetista Claudia Aliaj la guanyadora del Premi El Primer Palau 2023, a més del Premi Catalunya Música. També van ser premiats amb dos accèssits el fagotista Jakob Peäske i el flautista Pablo Alcántara Martínez, i la mezzosoprano Mercè Bruguera amb el Premi Joventuts Musicals de Catalunya i el Premi de la Crítica, i el saxofonista Luis González Garrido amb el Premi Juventudes Musicales de España.

El Primer Palau s’ha consolidat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics poden trobar per viure les primeres experiències de concert amb les màximes condicions de rigor i professionalitat, alhora que esdevé un aparador de l’excel·lència musical de les generacions emergents de joves intèrprets. Impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, el cicle-concurs ha gaudit per vint-i-tresè any consecutiu del patrocini exclusiu de Mitsubishi Electric. La convocatòria per a l’edició 2024 ja és oberta fins 22 de gener de 2024.

Imatge destacada: (c) Mario Wurzburger.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter