Subscriu-te

El Festival de Peralada tanca edició anunciant la creació d’una nova cita per Pasqua

El Festival de Peralada ha tancat la 36a edició, durant la qual ha presentat un total de divuit espectacles que han tingut un 85% d’ocupació i han seguit el model d’especialització i combinació del talent local i artistes internacionals amb produccions de lírica i dansa de nova creació. D’altra banda, la institució crearà una extensió de la cita estival per Pasqua.

La iniciativa respon a la voluntat mostrada sempre de desmarcar-se de la programació de la resta d’esdeveniments musicals de l’estiu i segueix, al mateix temps, el model d’altres festivals europeus. Així, amb l’objectiu de desestacionalitzar i ampliar la programació, a partir de la Setmana Santa de 2023 es presentarà un nou cicle de concerts, que tindran lloc principalment a l’església del Carme.

Aquest és el recinte per on han passat, ja aquest estiu, cantants com Sonya Yoncheva, Lise Davidsen, Ermonela Jaho o Emily D’Angelo, tot i que el gruix de l’oferta d’aquest estiu s’ha celebrat a l’Auditori dels Jardins del Castell, amb produccions pròpies com l’òpera The fairy queen, el concert Sfogava con le stelle amb obres de Raquel García-Tomás, les produccions de Hadrian i Nabucco del Teatro Real de Madrid i els diversos espectacles de dansa, entre molts altres. També han estat creacions pròpies del festival la sessió dedicada a Maria Callas per Monica Bellucci i el concert d’homenatge al tenor Josep Carreras.

Amb gairebé 13.000 espectadors, més de cinc-cents artistes i un pressupost de 3,7 milions d’euros, Peralada posa ara la mirada en el seu proper compromís, The Arts Festival Summit i l’Assamblea General de l’EFA (European Festivals Association), que tindran lloc a la població empordanesa i a la ciutat de Girona el proper mes d’abril.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter