Subscriu-te

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona presenta la 8a temporada amb seu al Palau

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB), de la qual Carlos Checa és el director titular i artístic, ha presentat la seva vuitena temporada de concerts, amb sis programes diferents. Al Palau de la Música Catalana –seu de la temporada, tot renovant la col·laboració amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música– oferirà quatre concerts que inclouran grans obres del repertori simfònic, com la Segona Simfonia de Rakhmàninov, la Tercera Simfonia, “Escocesa” de Mendelssohn o la Quarta Simfonia de Schumann i una gala d’òpera amb el tenor Josep Bros i la soprano Alexia Voulgaridou. Aquests concerts al Palau seran de caràcter solidari, com ja és habitual. La temporada es complementarà amb dues gires que duran la jove orquestra per Tarragona (Hospitalet de l’Infant i Cambrils) i Mataró, i per l’Aragó (Barbastro i Saragossa). La JOSB també oferirà tres concerts més a Barcelona: al Centre Cívic La Sedeta i al Teatre l’Aliança de Poblenou.

L’orquestra igualment inclourà als concerts altres obres, com l’“Obertura-Fantasia” de Romeu i Julieta de Txaikovski, la “Dansa núm. 1” de La vida breve de Manuel de Falla, Caprici espanyol i Obertura de la Pasqua russa de Rimski-Kórsakov, Danses de Galanta de Kodály, El Moldau de Smetana, Obertura per a un festival acadèmic de Brahms i l’obertura de La flauta màgica i el Concert per a flauta núm. 2 de Mozart, així com la Setena Simfonia de Beethoven i una estrena del compositor Lucas Altaba que tindrà lloc al Palau el 26 de febrer de 2023. La JOSB convidarà la propera temporada els directors Ramón Tébar, José María Moreno i Xavier Puig a dirigir tres dels sis programes.

La JOSB va néixer l’any 2015 a iniciativa de Carlos Checa com un projecte musical nou, educatiu, social, cultural i de formació musical per a joves instrumentistes en edats compreses entre els 16 i els 23 anys. L’objectiu és proporcionar una formació complementària a l’ensenyament musical mitjançant la pràctica orquestral en un conjunt simfònic a la ciutat de Barcelona, en un marc d’aprenentatge professional d’alt nivell tècnic i artístic.

Amb una mitjana d’edat de 19 anys, actualment la JOSB inclou una setantena de joves músics d’alt nivell entre 15 i 26 anys, amb una permanència de quatre anys com a mitjana. Més d’una vintena de professors de l’OBC i l’Orquestra del Liceu seran convidats a impartir les classes parcials de la JOSB. D’ençà de la fundació, l’orquestra ha treballat trenta-nou programes simfònics diferents, amb obres del gran repertori simfònic, que es determinen “segons l’interès pedagògic”, en paraules de Carlos Checa.

Imatge destacada: la presentació de la temporada 2022-23 de la JOSB va tenir lloc el dijous 21 de juliol passat a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, al Palau de la Música Catalana, amb Carlos Checa i Soraya Rodríguez, directora de RNE4 (Ràdio 4).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter