Subscriu-te

El Festival Internacional de Música de Sabadell incrementa espectacles i espais en la 24a edició

Del 17 de juny a l’11 de juliol, tindran lloc els concerts de la 24a edició del Festival Internacional de Música de Sabadell, organitzat per l’entitat local de Joventuts Musicals, que enguany amplia el nombre d’espectacles i d’espais coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana que ostenta la ciutat.

Com és habitual, la programació combina el talent local amb grans noms de l’escena musical. Un exemple d’aquest doble perfil és el guitarrista i compositor Juan Manuel Cañizares, que serà l’encarregat d’obrir el Festival amb el seu quartet flamenc amb un concert al Teatre Principal. Col·laborador de Paco de Lucía, Cañizares ha rebut el Premi Nacional de Guitarra o el Premi de la Música.

La sabadellenca Coral Belles Arts serà la protagonista del segon concert, el 20 de juny i també al Teatre Principal. Dirigida per Jordi Lluch, interpretarà Un rèquiem alemany de Brahms en la versió per a piano a quatre mans amb el Nexus Piano Duo, integrat per Mireia Fornells Roselló i Joan Miquel Hernández Sagrera.

El tercer i quart concerts aniran a càrrec de dos clàssics del Festival: el 27 de juny, la Cobla Mediterrània passarà pel pati del Casal Pere Quart amb un concert titulat “Pau Casals i la cobla” basat en les obres que el violoncel·lista i compositor va escriure per a aquesta formació. Per la seva banda, l’Orquestra d’Acordions de Sabadell farà “Un passeig (in)formal per la història de la música” amb peces originals per a acordió el dia 1 de juliol, també al pati del Casal.

Al mateix escenari, el 4 de juliol el Poètic Trio, una formació especialitzada en la musicalització de poemes, presentarà dos dels seus projectes: “Al Mar Maragall”, dedicat íntegrament a poemes de Joan Maragall, i “Antología poética española”, que reuneix una mostra de grans poetes espanyols com Quevedo, Góngora, Rosalía de Castro, Machado, Lorca o Alberti, entre d’altres.

El 6 de juliol, el Festival es traslladarà al Teatre la Faràndula, on tindrà lloc un concert de l’Orquestra Simfònica Segle XXI titulat “Anton Bruckner, integrador de cel i terra”, centrat en dues obres d’aquest compositor austríac. El concert, dirigit pel castellarenc Esteve Costa, format al Conservatori de Sabadell, comptarà amb la participació del també sabadellenc cor Pax, a més dels solistes Severine Maquaire (mezzo) i Joan Francesc Folqué (tenor).

En la recta final, el Festival comptarà amb el pianista i compositor Marco Mezquida, que presentarà a Sabadell el seu nou disc, “Tornado”, la idea del qual és crear un viatge sonor que evoqui la força natural d’un tornado amb la sonoritat del jazz. Serà el 8 de juliol al pati del Casal Pere Quart.

El Festival el tancarà, en aquest mateix espai, el Quartet Mèlt el dia 11 de juliol. La formació, integrada entre d’altres pel sabadellenc Oriol Quintana, presentarà el seu espectacle “Celebrem!”, un concert a cappella amb un repertori de gèneres i estils variats que van des de la música clàssica europea fins a la música popular i moderna tant de casa nostra com de l’altra banda de l’Atlàntic.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter