Subscriu-te
,

El Concurs Maria Canals instal·la a la plaça Catalunya de Barcelona el primer piano solar sostenible d’Espanya

Un nou piano de cua solar sostenible ha quedat instal·lat, amb voluntat de permanència, a la plaça Catalunya de Barcelona, en el marc de les activitats de l’OFF Concurs del Concurs Maria Canals, que se celebra aquests dies a la capital catalana.

El piano, primer d’aquest tipus que existeix a Espanya, presenta  característiques diferents de les d’un piano acústic convencional i està preparat per estar sempre a la intempèrie. En realitat, es tracta d’un smartpiano, un piano elèctric amb forma de piano de cua, dotat amb un software que permet que se’l pugui regular de manera remota, tant pel que fa a la intensitat del so com als horaris en què es pot tocar. A més, no necessita connexió a la xarxa elèctrica perquè funciona amb panells solars.

La instal·lació d’aquest instrument ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la iniciativa cultural 1000pianos i el Concurs Maria Canals, que fa temps que col·loca pianos de cua al carrer durant els dies en què se celebra. Ara, el concurs es proposa ampliar encara més aquesta iniciativa amb un instrument situat en un espai fix, a l’aire lliure i amb l’objectiu d’esdevenir un element permanent de la ciutat. El piano té un període de prova de tres mesos prorrogables, inicialment, a un any.

1000pianos és un projecte cultural, sense ànim de lucre, que ja ha portat pianos d’aquestes característiques —intel·ligents, ecològics i aptes per a tota mena de climes—  a diferents ciutats del món amb l’objectiu de fomentar l’activitat cultural i el sentit de comunitat a través del llenguatge universal de la música.

L’acte inaugural del nou piano ha comptat amb la participació de la soprano Beatriz Jiménez i el tenor Beñat Egiarte, que acompanyats al piano per Josep Buforn, han interpretat fragments d’òpera de Donizetti i Verdi.

Imatge destacada: © Oliver Adell / Concurs Maria Canals.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter