Subscriu-te

El Festival Internacional de Música de Sant Fruitós de Bages presenta la 28a edició

Aquest mes de juliol tindrà lloc la vint-i-vuitena edició del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages-Memorial E. Casajoana, cita musical estiuenca de referència de la comarca del Bages i a la Catalunya Central.

Com és costum, seran quatre concerts, els dijous 7, 14, 21 i 28 de juliol, a les 22.15 h, als Jardins de Món Sant Benet, que seran per setè any consecutiu l’escenari del Festival. Enguany el Festival proposa una programació especialment cambrística que permet gaudir de formacions variades, amb música vocal i instrumental del màxim nivell artístic, a càrrec d’intèrprets de gran qualitat del panorama musical nacional i internacional, així com també artistes emergents.

El primer concert serà a càrrec del duet de pianistes gironí Carles & Sofia, que oferiran el programa titulat “Divina òpera”, amb arranjaments d’obres d’aquest gènere de compositors com Vivaldi, Rossini, Bellini, Saint-Saëns, Puccini i Wagner.

El segon concert serà un recital de trompeta i piano, a càrrec, respectivament, de Mireia Farrés i Mercè Hervada, dues artistes bagenques que interpretaran el programa “Temperaments”, amb obres de Ravel, Falla, Enescu i Bozza, entre d’altres, al costat de l’actor Bernat Quintana.

En la tercera cita, la mezzosoprano Mireia Pintó, la fundadora del Festival juntament amb el seu marit, el pianista rus Vladislav Bronevetzky, acompanyaran la jove soprano Mao Miyoshi en el programa “Venècia: entre canals i música”, amb obres de Rossini, Hahn i Offenbach, entre d’altres. En aquest concert també intervindrà un actor, en aquest cas serà Jordi Boixaderas.

Finalment, tancarà el Festival un altre recital líric, a càrrec de la soprano Serena Sáenz i el baríton Carles Pachón, que estaran acompanyats al piano per Stanislav Angelov. Rossini, Mozart i Donizetti són alguns dels compositors que integren la selecció titulada “L’essència del bel canto”.

La vint-i-vuitena edició del Festival Internacional de Música de Sant Fruitós de Bages està dedicada a Teresa Berganza amb motiu del seu recent traspàs. La mezzosoprano madrilenya va participar-hi en un recital, juntament amb la seva filla Cecilia Lavilla i el pianista Antonio Álvarez Parejo, l’any 2006, a la dotzena edició del Festival, en el qual va deixar un record entranyable.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter