Subscriu-te

L’oboista Cèlia Tort serà l’artista resident del 9è cicle Clàssica Jove a L’Atlàntida de Vic

Més de dos-cents músics d’àmbit local, nacional i internacional passaran per la novena edició d’aquest cicle de concerts i activitats organitzat per L’Atlàntida de Vic, que pretén donar veu a les noves generacions de la música clàssica i que ha convidat com a artista resident l’oboista Cèlia Tort.

Artista versàtil, que actualment viu i treballa a Amsterdam, Tort va començar els estudis musicals a l’Escola de Música i Conservatori de Vic. La seva activitat es caracteritza pel diàleg interdisciplinar i la reflexió sobre la interpretació de música escrita fa anys en el moment actual. Entre els projectes que inclou la seva residència, hi ha un concert itinerant sobre quatre paisatges sonors que s’oferirà dimecres 22 de juny i diumenge 26 de juny a la Casa Serratosa de L’Atlàntida, al Centre d’Arts Contemporànies de Vic i L’Albergueria així com un concert titulat “El ressò de Bach: diàleg entre l’oboè i el violí”, que tindrà lloc el 19 de juny a la Sala 2 Joaquim Maideu.

De fet, l’edició d’enguany del Clàssica Jove serà protagonitzada per J. S. Bach i per això, durant la primera quinzena de juliol, L’Atlàntida acollirà les jornades de treball de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i el Cor Jove Nacional de Catalunya a l’entorn, precisament, d’un programa amb obres de Bach i d’altres compositors.

Altres produccions del cicle Clàssica Jove seran el musical de cambra El Gran Gatsby d’Artur Pàmies, el debut de l’Original SoundTrack Orchestra i l’Acadèmia de Quartet oferta pel Quartet Gerhard a joves formacions cambrístiques de tot el món. No hi faltarà el projecte Clàssica en moviment, en el qual cada any participen més de cinc-cents joves estudiants de secundària de Vic.

Una altra de les característiques del cicle és que tots els concerts o activitats que s’hi presenten són resultat d’encàrrecs específics que només succeeixen a Vic o Barcelona i algunes d’elles són produccions pròpies ideades des de L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona.

El cicle Clàssica Jove parteix de la sinergia entre L’Atlàntida i l’EMVIC (Escola de Música i Conservatori de Vic) i compta amb el mecenatge de la Institució Puig-Porret i la Fundació ”La Caixa”. També genera múltiples complicitats amb altres centres educatius, entitats i espais culturals de la ciutat com l’ACVic, la Universitat de Vic o l’Orquestra de Cambra de Vic, entre d’altres.

D’altra banda, el cicle Clàssica Jove promou la màxima accessibilitat del públic, amb diverses propostes d’accés gratuït, preus molt reduïts i la creació de materials educatius i audiovisuals per a la Sala 4 L’Altàntida Digital. 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter