Subscriu-te

Max Richter debuta al Palau de la Música amb dos dels seus treballs més íntims i personals

El proper dimecres, 22 de juny (20 h), un dels compositors i intèrprets actuals més destacats, Max Richter, actuarà per primera vegada al Palau de la Música.

Acompanyat d’un quintet de corda, Richter presentarà dos dels seus treballs més intimistes i personals: Infra i The blue notebooks. Ambdues obres són ecos de successos que han commogut l’opinió pública occidental a l’inici de segle i que Richter articula amb una combinació d’instruments acústics i electrònica i l’ús d’un llenguatge minimalista, elements indissociables de la seva música. El concert s’emmarca dins del cicle Palau Fronteres.

Mediàtic i carismàtic, Richter és un dels compositors més destacats del postminimalisme.  A més de publicar els seus propis àlbums en solitari, la seva obra apareix en multitud de bandes sonores de sèries i de televisió.  Com a compositor té una visió que l’ha portat a explorar constantment noves esferes electròniques, i com a músic ha ofert actuacions arreu del món.

Infra es basa en poemes de La terra gastada de T. S. Eliot, una pregària per a una civilització destruïda per la primera gran guerra, i pels atemptats al metro de Londres del 2005.

Quant a The blue notebooks, peça que aplega bona part de la seva producció pianística i que l’ha encimbellat a la fama mundial, suposa la resposta de Richter a la invasió de l’Iraq per part dels Estats Units d’Amèrica el 2003.

Imatge destacada: (c) Mike Terry.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter