Subscriu-te

El Festival Orgues de Ponent i del Pirineu 2021, quinze concerts de l’11 de setembre al 28 de desembre

Organitzat per l’Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida, demà dissabte, 11 de setembre, comença el XXIII Festival Orgues de Ponent i del Pirineu 2021, en què l’orgue serà el protagonista indiscutible. Aquest primer concert tindrà lloc a l’església parroquial de Verdú (19 h) a càrrec de l’organista Miquel González i el tenor Roger Padullés.

L’organista Juan de la Rubia

Amb la voluntat d’oferir programes amplis i heterogenis, l’edició d’enguany, que segueix les mesures preventives sanitàries aplicades el darrer any, consta de 15 concerts distribuïts entre 14 municipis i 10 comarques, amb músics de procedències diverses, bona part dels quals actuaran com a solistes o conjuntament amb altres formacions, vocals o instrumentals. Així, hi intervindran els organistes titulars de basílica de la Sagrada Família de Barcelona, Juan de la Rubia; de la basílica del Pilar de Saragossa, Juan San Martín; de la catedral de l’Almudena de Madrid, Roberto Fresco; de la catedral de Barcelona, Josep Maria Escalona, i del monestir de Montserrat, P. Jordi-Agustí Piqué, així com els organistes i professors d’orgue a conservatoris i escoles de música Miquel González, David Malet, Jonatan Carbó, Almudena Herchiga i David González de la Viña. La part vocal comptarà amb el tenor Roger Padullés, la mezzosoprano Marta Infante, les sopranos Olga Farrando, Maria Cristina Rodríguez, Mireia Latorre i Laia Frigolé, i també amb la Coral Càrmina i la Coral Xalesta.

L’organista Miquel González

Els concerts, de caràcter gratuït, tindran lloc a les poblacions de les Borges Blanques, Cervera, Lleida, Os de Balaguer-les Avellanes, la Pobla de Segur, Puigcerdà, Sant Llorenç de Morunys, la Seu d’Urgell, Talarn, Tàrrega, Torres de Segre, Tremp, Verdú i Vielha-Mijaran. El Festival acabarà el dia 28 de desembre a Lleida i a Vielha-Mijaran. Amb aquesta nova edició, l’Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida continua apostant per la cultura i el seu patrimoni musical, alhora que reivindica el patrimoni local dels orgues imponents disseminats arreu del territori, acollits i preservats pels municipis.

Les persones interessades a obtenir el programa general del Festival, el poden demanar a l’adreça electrònica odpidp@gmail.com.

Imatge destacada: orgue de la basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter