Subscriu-te

‘El giravolt de maig’ de Toldrà clausura el cicle Palau 100

Antoni Ros Marbà dirigeix "El giravolt de maig” d’Eduard Toldrà, en versió de concert, que clausura la temporada 2011-12 de Palau 100

El Palau de la Música acull el dilluns 11 de juny el concert de cloenda del cicle Palau 100 amb la versió de concert de l’òpera d’Eduard Toldrà El giravolt de maig. L’òpera, única de Toldrà i estrenada al mateix Palau el 1928, serà interpretada per l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida pel mestre Antoni Ros Marbà, i comptarà amb un repartiment format per Núria Rial, Marisa Martins, David Alegret, Stefano Palatchi, Joan Cabero i Joan Martín-Royo. El giravolt de maig anirà acompanyat d’una primera part amb la interpretació de diverses cançons del mestre vilanoví que oferiran els solistes, per completar aquest homenatge, arran dels 50 anys de la seva mort. A més, amb motiu de l’aniversari de Toldrà, enguany el Centre Robert Gerhard reeditarà el descatalogat Giravolt de maig interpretat per l’OBC, dirigit aleshores també pel mestre Ros Marbà i amb el mateix repartiment que figurarà al concert del Palau.

El giravolt de maig, òpera còmica d’un acte amb text de Josep Carner, està dividida en deu escenes i situada en un hostal de muntanya en una nit de maig primaveral, on, en un ambient basat en la pantomima, cada personatge accepta la seva realitat enmig d’aquest somni, amb un caràcter musical que arriba amb facilitat al públic. Com va escriure Lluís Millet en un article publicat el novembre de 1928 a la «Revista Musical Catalana», “L’estrena al Palau d’El giravolt de maig ens ha omplert de goig; verament una revolada del més embriagador; talment una remoguda de sangs al cap i al cor”.

El concert posarà fi a aquesta temporada de Palau 100, que reprendrà l’activitat en una nova edició al Palau de la Música Catalana el dia 28 de setembre amb el retorn de la Filharmònica de Viena sota la batuta de Daniele Gatti, per interpretar la Segona i la Quarta Simfonies de Johannes Brahms. El cicle inclourà, també, la presència d’orquestres destacades, com la Pittsburgh Symphony, Bayerisches Rundfunkorchester –sota la batuta de Zubin Mehta–, European Union Youth Orchestra i Vladimir Ashkenazy, Les Musiciens du Louvre i Mark Minkowski, i la Gustav Mahler Jugendorchester –sota la direcció de Herbert Blomstedt i el debut del pianista Leif Ove Andsnes. Un altre fet important de cara a la propera temporada serà la residència al Palau del contratenor i director René Jacobs, que, en un projecte de llarg recorregut, oferirà en quatre anys consecutius les quatre òperes fonamentals de Mozart, La flauta màgica, Le nozze di Figaro, Così fan tutte i Don Giovanni.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter