Subscriu-te

El guitarrista Juan Manuel Cañizares interpreta Rodrigo amb la Simfònica del Vallès

Juan Manuel Cañizares. © Amancio Guillén
Juan Manuel Cañizares. © Amancio Guillén

El solista internacional de guitarra flamenca Juan Manuel Cañizares interpretarà el Concierto de Aranjuez amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), els dies 18 i 19 de gener, a Sabadell (Teatre La Faràndula) i Barcelona (Palau de la Música, cicle Concerts Simfònics al Palau), respectivament.

La interpretació de la coneguda obra de Joaquín Rodrigo, primera al món escrita per a guitarra i orquestra, comptarà amb la participació del Taller de Músics i l’actuació de Comediants (grup resident de la Simfònica aquesta temporada), tot commemorant-ne el 72è aniversari de l’estrena mundial, l’any 1940, al mateix Palau de la Música Catalana.

Aprofitant l’estada de Juan Manuel Cañizares a Sabadell (ciutat on va néixer l’any 1966), els membres de l’OSV, juntament amb la participació del Taller de Músics, han organitzat una masterclass del músic, que s’emmarca dins la sèrie Gradus ad Parnassum, aquest dijous, 17 de gener, a la seu de l’Orquestra, a Sabadell (carrer Narcís Giralt, 40, a les 20 h). L’acte (obert als mitjans de comunicació) consistirà en una primera part en què Cañizares guiarà i corregirà la interpretació dels alumnes de guitarra flamenca del professor Juan Carlos Gómez, del Taller de Músics, i una segona part en la qual Cañizares interpretarà tot sol la breu peça Añorando el presente, seguida de la interpretació de dos moviments d’El amor brujo per part del quintet de corda i piano de l’OSV.

Els concerts amb l’Orquestra, sota la batuta del seu titular, Rubén Gimeno, inclouen a més del Concierto de Aranjuez i Homenaje a la Tempranica de Joaquín Rodrigo, les obres El amor brujo de Manuel de Falla –amb la intervenció de la cantaora Paula Domínguez– i Catalonia d’Isaac Albéniz.

Juan Manuel Cañizares –Premi Nacional de Guitarra el 1982 i Premi de la Música el 2008– ha estat el primer i únic guitarrista flamenc convidat per l’Orquestra Filharmònica de Berlín, amb qui interpretà el Concierto de Aranjuez, dirigida per Sir Simon Rattle al Teatro Real de Madrid. Va col·laborar amb Paco de Lucía durant deu anys i també ha compartit escenaris i enregistraments amb grans artistes com Enrique Morente, Camarón de la Isla, Joan Manuel Serrat, Alejandro Sanz, Mauricio Sotelo, Leo Brower, John Paul Jones, Peter Gabriel, Michael Brecker, Mike Stern, Al Di Meola, Peter Erskine i The Chieftains, entre molts d’altres. La seva activitat artística el porta a actuar per tot el món.

També conrea la faceta de compositor –músiques per al Ballet Nacional d’Espanya i també diverses bandes sonores de pel·lícules–, ha col·laborat en més d’un centenar de discos i n’ha publicat mitja dotzena com a solista; en el terreny pedagògic Juan Manuel Cañizares és professor de guitarra flamenca a l’ESMUC, des de l’any 2003.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter