Subscriu-te

El Maig Coral del Barcelonès 2013 (30 anys) comença aquest cap de setmana

maig coral

Avui divendres, 3 de maig, comença el Maig Coral del Barcelonès 2013, en el seu 30è aniversari, amb les actuacions del Cor Ars Rei Choralis, dirigit per Emilio de la Linde, i de la Coral Càrmina, dirigida per Daniel Mestre, a l’església de Sant Pere de les Puel·les, a les 21 hores. El Cor Ars Rei Choralis (ARC) interpretarà obres de Marenzio, Lauridsen, Gesualdo i Monteverdi, mentre que la Coral Càrmina oferirà obres de Kverno, Busto, Saint-Saëns, Standford i Whitacre.

El segon concert serà demà dissabte, 4 de maig, al Petit Palau (Palau de la Música Catalana, concert d’inauguració del cicle), a les 20 hores, amb el Fòrum Vocal –amb Jordi Reguant, orgue positiu, i Santi Mirón, viola d’arc– sota la direcció de Xavier Sans, que oferirà obres vocals polifòniques del Barroc català (Cererols, Ripollès, Gaz, Julià, Milans i Godayol, Soler), i la Coral Sant Jordi, amb el pianista José Menor i sota la direcció de Lluís Vila i Casañas, amb obres de Saint-Saëns, Debussy i Fauré.

El cicle continuarà, fins al 2 de juny, a l’església de Sant Pere de les Puel·les (sempre a les 21 h). El proper concert serà el divendres 10 de maig amb el cor femení Voxalba, dirigit per Elisenda Carrasco, i l’Orfeó Gracienc, dirigit per Poire Vallvé. Continuarà el divendres 17 de maig, amb La Cava de Sons, dirigit per Enric Azuaga, i l’Orfeó Laudate, amb Lito Iglesias (violoncel) i Pau Casan (orgue), sota la direcció de David Malet; el divendres 24 de maig, la Capella de Música de Santa Maria del Pi (Josep Martí, mestre de capella) interpretarà la Missa pro defunctis de Tomás Luis de Victoria, i també hi actuarà la Coral Contrapunto Vocale, dirigida per Pau Jorquera; el divendres 31 de maig, la Coral Xalesta, dirigida per Joaquim Miranda, interpretarà la Missa jazz de Bob Chilcon, i l’Orfeó Atlàntida, amb Lluís Rosselló (piano), Alex Ternianov (tenor) i Jordi Jiménez (baríton), sota la direcció de Milen Panayotov, oferirà la interpretació de la Missa de Gloria de Puccini (versió d’Ingo Shulz).

Ja al mes de juny, el dissabte dia 1 serà el torn de la Coral Cantiga, en el concert de cloenda del cicle, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona (18 h, accés amb invitació, que es pot recollir a l’església de Sant Pere de les Puel·les els dies de concert). La formació serà dirigida per Eva Martínez i Josep Prats, amb la col·laboració de Víctor Valls a l’orgue i al piano, i s’hi interpretaran obres de Victoria, Poulenc, Ugalde, Duruflé, Casals, Moruja, Álvarez, Bach, Vila, Lauridsen i Guinovart.

Finalment, el diumenge 2 de juny, el darrer concert d’aquest Maig Coral del Barcelonès 2013 –organitzat per la Demarcació del Barcelonès de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC)– serà a càrrec d’ARSinNOVA, Cor de Cambra, dirigit per Pere-Lluís Biosca, i el Cor de Noies de l’Orfeó Català, dirigit per Buia Reixach i Josep Surinyac al piano.

La informació més detallada del cicle i contingut dels concerts es pot consultar a: http://www.fcec.cat/noticies/MaigCoral2013.pdf

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter