Subscriu-te

L’AriannaEnsemble debutà a Londres

El Cor AriannaEnsemble en el seu debut a Londres
El Cor AriannaEnsemble en el seu debut a Londres

El Cor AriannaEnsemble, format per músics de sis països –amb tres catalans– i dirigit pel madrileny Daniel De la Puente, debutà internacional el passat dissabte, 4 de maig, a l’església de St. James (Paddington) de Londres.

La formació, concebuda amb vocació professional, està formada per solistes professionals de l’Estat espanyol, el Regne Unit, Alemanya, Portugal, Austràlia i el Canadà, fet que li atorga un caràcter heterogeni i flexible, que també es reflectirà en el seu repertori. El passat dissabte, 4 de maig, va oferir en el seu concert de debut un repertori de madrigals del compositor italià Claudio Monteverdi. En aquesta ocasió el grup va actuar acompanyat de la formació instrumental El Trovar de los Afectos, que interpretà obres de contemporanis de Monteverdi.

AriannaEnsemble vol aproximar la considerada música culta a una audiència àmplia, fent un esforç per atreure nous públics: “Ningú no hauria de témer una música tan meravellosa com la de Monteverdi –explica el seu director, Daniel–, però això està passant i a nosaltres ens fa molta llàstima, perquè no saben el que es perden.” És per això que el grup vol tenir molta presència en espais socials com Facebook i Twitter, a més de disposar del seu propi blog i utilitzar un llenguatge i un to desenfadats en les seves comunicacions; es tracta de trencar la barrera que pugui existir entre músics i públic: “Tot esforç per explicar-nos i acostar-nos a més gent ens sembla poc”, assegura De la Puente.

AriannaEnsemble va néixer l’any 2012 amb la voluntat d’omplir el buit de cors professionals existents a Espanya, i per fomentar la cooperació internacional en la música. El seu primer concert va ser al Barrio de las Letras de Madrid el mes d’octubre passat. Per a Daniel De la Puente “clama al cel que Espanya, amb el que va ser amb músics com Tomás Luis de Victoria, sigui vista tant dins com fora de les nostres fronteres com un país de segona divisió en l’àmbit musical”. D’altra banda, “en un moment en què tants ens veiem abocats a emigrar, hem de donar un missatge que som capaços de fer coses ben fetes, amb creativitat i molt de valor”.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter